Αρχική Νέα Από Σεπτέμβρη laptops στα ολοήμερα Δημοτικά

Από Σεπτέμβρη laptops στα ολοήμερα Δημοτικά

Από Σεπτέμβρη laptops και στα Δημοτικά Σχολεία. Όχι σε όλα, προς το παρόν, αλλά στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα για την προμήθεια φορητών υπολογιστών είναι πιλοτικό και ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας τα ολοήμερα, έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα ερμάριο για την αποθήκευσή τους και εγκατάσταση τοπικού δικτύου σε αίθουσες διδασκαλίας τους.
Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόσβαση των δασκάλων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και μέσω αυτού στο κατάλληλο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό, κατά τη διδακτική διαδικασία.

O εξοπλισμός των ολοήμερων σχολείων θα γίνει στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία».
Πρόσβαση στους υπολογιστές θα έχουν τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι μαθητές. Τα παιδιά θα μπορούν να βλέπουν όχι μόνο τα βιβλία τους σε ηλεκτρονική μορφή αλλά και ένα πιο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για κάθε μάθημα. Στόχος των υπευθύνων του υπουργείου είναι επίσης τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να αξιοποιείται το Διαδίκτυο για την εύρεση πληροφοριών.
Όπως ανακοίνωσε πάντως χθες το υπουργείο, οι σχολικές επιτροπές των δημοτικών σχολείων έχουν προθεσμία έως τις 20 Σεπτεμβρίου για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.