Αρχική Νέα Ας είναι η τελευταία τραγωδία...

Ας είναι η τελευταία τραγωδία...

Όλη η Ελλάδα έχει παγώσει από την ασύλληπτη τραγωδία στο χωριό Μεσορόπη στην Καβάλα, όταν τρία αγόρια ηλικίας 5, 7 και 15 ετών κατακάηκαν στη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε στη διώροφη μονοκατοικία των παππούδων τους όπου είχαν πάει για το Σαββατοκύριακο με τους γονείς τους. Η φωτιά εκδηλώθηκε από ξυλόσομπα. Ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι ο 15χρονος γιος αρχικά είχε διαφύγει, βγαίνοντας έξω μαζί με την υπόλοιπη οικόγένειά του, αλλά ξαναγύρισε μέσα στο φλεγόμενο σπίτι προκειμένου να σώσει τα δύο αδερφάκια του. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να βρουν και οι τρεις τραγικό θάνατο.
Η οικογένεια των τριών παιδιών είναι πολύτεκνη, οι γονείς έχουν δέκα παιδιά και διαμένουν μόνιμα στην Καβάλα όπου εργάζονται, στη ΔΕΗ ο πατέρας και ως καθηγήτρια γαλλικών η μητέρα.

Οι γονείς με τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας συνήθιζαν να επισκέπτονται τον παππού και τη γιαγιά τα Σαββατοκύριακα και να διαμένουν στο πατρικό σπίτι του πατέρα.

Δυστυχώς, οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, έχουν ευνοήσει την επιστροφή σε συνήθειες θέρμανσης παλαιότερων εποχών. Έτσι, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το κρύο είναι ήδη τσουχτερό, οι ξυλόσομπες, με κάθε είδους κλαράκια και ξυλαράκια που μπορούν να βρουν οι άνθρωποι στην ύπαιθρο, έχουν την τιμητική τους. Δεν γνωρίζουν όμως όλοι πώς να τις χρησιμοποιούν σωστά και με ασφάλεια. Για το λόγο αυτό, ας αναλάβει η Πολιτεία την ευθύνη να ενημερώσει τον κόσμο, παρέχοντας όλη την πολύτιμη πληροφορία, που θα σώσει ζωές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.