Αρχική Νέα Ας ερμηνεύσουμε τις παροιμίες

Ας ερμηνεύσουμε τις παροιμίες

Ο ελληνικός λαός στο πέρασμα των χρόνων έχει διανθίσει το λόγο του με σύντομες και περιεκτικές φράσεις, που είναι συνήθως πνευματώδεις, και εκφράζουν συμπυκνωμένη σοφία και πείρα.
Εμείς, εδώ στο infokids.gr θα αρχίσουμε να σας παρουσιάζουμε κάποιες περισσότερο ή λιγότερο γνωστές παροιμίες μαζί με την ερμηνεία τους και το δίδαγμά τους για να έρθουν πιο κοντά τα παιδιά στον πλούτο της ελληνικής γλώσσας αφενός, αφετέρου να μάθουν πολλά χρήσιμα πράγματα που ακόμα δεν έχουν βιώσει.

Η παροιμία της ημέρας

Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει
Εξήγηση-δίδαγμα: Πρέπει να προσέχουμε τα λόγια μας γιατί έχουν τη δύναμη να κάνουν μεγάλη ζημιά τόσο στους άλλους όσο και σε εμάς τους ίδιους. Γι' αυτό είναι προτιμότερο πριν μιλήσουμε να ξανασκεφτόμαστε δυο φορές τι θα πούμε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.