Αρχική InfoMommy Υγεία Ασπίδα προστασίας στις ημικρανίες η αεροβική γυμναστική

Ασπίδα προστασίας στις ημικρανίες η αεροβική γυμναστική

Στην πρόληψη των ημικρανιών βοηθάει πολύ η αερόβια άσκηση, και μάλιστα εξίσου αποτελεσματικά με τις θεραπείες χαλάρωσης και τη φαρμακευτική θεραπεία, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Σουηδία.

Ειδικοί του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης και Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, πραγματοποίησαν μια κλινική μελέτη, σε δείγμα 91 γυναικών, ηλικίας 18 ως 65 ετών, και με διαγνωσμένη ημικρανία.

Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ακολουθώντας διαφορετική αντιμετώπιση. Η μια ομάδα έκανε αερόβια άσκηση σε στατικό ποδήλατο (τρεις φορές την εβδομάδα, επί 40 λεπτά τη φορά), η δεύτερη ακολουθούσε θεραπεία χαλάρωσης και η τρίτη ομάδα λάμβανε σε καθημερινή βάση την αντιεπιληπτική ουσία τοπιραμάτη.

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη σημειώνουν ότι προηγούμενα στοιχεία έχουν δείξει ότι τόσο οι τεχνικές χαλάρωσης όσο και η τοπιραμάτη είναι αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση των ημικρανιών.

Οπως προέκυψε, και οι τρεις προσεγγίσεις μείωσαν τη συχνότητα των κρίσεων ημικρανίας σε κάποιες γυναίκες ως και κατά τρία τέταρτα (αν και η συνολική μέση μείωση ήταν μικρότερη).

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ σημειώνουν ότι τα νέα ευρήματα είναι σημαντικά για τους ασθενείς με ημικρανίες οι οποίοι αναζητούν συχνά μη φαρμακολογικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματός τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.