Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Ασπίδα προστασίας στον καρκίνο του μαστού τα λαχανικά

Ασπίδα προστασίας στον καρκίνο του μαστού τα λαχανικά

Εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού αποδεικνύονται τα λαχανικά, σύμφωνα με νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Στην έρευνα, που διήρκεσε 12 χρόνια, συμμετείχαν 50.000 γυναίκες. Όπως διαπιστώθηκε, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καρότων, μπρόκολων και λάχανων θωρακίζει τον οργανισμό και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες λαχανικών τη μέρα, είχαν 43% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του μαστού σε σχέση με τις γυναίκες που έτρωγαν λιγότερες από τέσσερις μερίδες λαχανικών την εβδομάδα.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές εστίασαν στα συγκεκριμένα λαχανικά που έχουν την πιο επωφελή δράση και βρήκαν ότι αν μια γυναίκα τρώει τουλάχιστον τρεις μερίδες την εβδομάδα καρότα, μειώνει κατά 17% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Ωστόσο, οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι η αντικαρκινική δράση των λαχανικών θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από άλλες έρευνες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.