Αρχική Βιβλία Αυτό που νιώθω

Αυτό που νιώθω

Όσα νιώθω είναι δικά μου!
Η λύπη, η χαρά, ο θυμός μου.
Νιώθω μια έτσι και μια αλλιώς, μα νιώθω πάντα ο εαυτός μου!

Το βιβλίο αυτό εξηγεί με τον απλούστερο και καλύτερο τρόπο τον κόσμο που βρίσκεται γύρω μας, αλλά κυρίως αυτόν που υπάρχει μέσα μας.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να δώσει στα παιδιά τις λέξεις για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Έτσι, τα παιδιά θα μπορούν καλύτερα να καταλαβαίνουν και να συζητούν όσα νιώθουν. Διαβάζοντας το βιβλίο με τα παιδιά, οι γονείς θα μπορέσουν να συζητήσουν μαζί τους:
Σε ποιες περιστάσεις νιώθουν χαρούμενα, λυπημένα, απογοητευμένα κ.ά.
Πώς μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους (π.χ. αν είσαι λυπημένος, πες σε κάποιον πώς νιώθεις, ζήτα αυτό που σου λείπει).
Με ποιους τρόπους θα μπορούσαν να αλλάξουν οι συνθήκες που τους προκαλούν αρνητικά συναισθήματα.
Καλό είναι οι ενήλικοι να εμψυχώνουν το παιδί να ονομάζει τα συναισθήματα που νιώθει σε διαφορετικές καταστάσεις, σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Να το βοηθούν να διακρίνει τις διαφορές ανάμεσα σε συναισθήματα που μπορεί να μοιάζουν, όπως η λύπη και η βαρεμάρα, ο θυμός και η ζήλια, η χαρά και ο ενθουσιασμός.
Janan Cain

Τίτλος: Αυτό που νιώθω
Συγγραφέας: Janan Cain
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Έτος ελληνικής έκδοσης: 2009


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.