Αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύουμε μαζί με τον Γαργαληστή

Μια μεγάλη ορχήστρα εφάμιλλη των Ευρωπαϊκών, ένας αφηγητής, ένας χορευτής. Κινούμενα σχέδια και ένας ηχολήπτης δημιουργούν μια παράσταση άξια παγκόσμιας περιοδείας για να αφηγηθούν και να τραγουδήσουν όλοι μαζί την ιστορία του Γαργαληστή, του Σούπερ ήρωα, που ταξιδεύει όπου υπάρχει έστω και μια μικρή πλατεία για να κλέψει λίγο παραπανίσιο παιδικό γέλιο.

Ζούσε πριν χρόνια σχεδόν στα βάθη της Ανατολής ένας παράξενος ξακουστός ληστής. Εγωιστής, ούτε κι Εφοπλιστής, Παλαιστής, Τραγουδιστής, αλλά μέγας ταξιδευτής, θεωρούσε ως ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στον κόσμο το παιδικό γέλιο. Γι’ αυτό και… το έκλεβε!

Η ιστορία του γαργαληστή έχει ως εξής: Το 2005 κυκλοφόρησε το cd του παραμυθιού και την ίδια χρονιά το βιβλίο. Το 2007 το Μέγαρο Μουσικής αναλαμβάνει τη μουσική επιμέλεια της παράστασης. Το 2008 ανέβηκε η διασκευή του παραμυθιού, ενώ το χειμώνα του 2009 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανεβάζει τη μουσική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντώνη Καφετζόπουλου και στη συνέχεια πραγματοποιεί καλοκαιρινή περιοδεία. Αφήγηση, μουσική, σε μια παράσταση που εξιστορεί τη βοήθεια του γαργαληστή με τα κατορθώματα των κινουμένων σχεδίων και χορευτή που υποδύεται μαζί με τις κούκλες που χειρίζεται ο ίδιος, τον Γαργαληστή και όλους τους ήρωες του παραμυθιού.

Συντελεστές
Αντώνης Καφετζόπουλος Αγήγηση / Δημήτρης Μπασλάμ γιουκαλίλι /Αργύρης Μπακιρτζής τραγούδι/ /Φώτης Σιώτας βιολί τραγούδι / Τάσος Μισυρλής τσέλο/

Θανάσης Τζίνγκοβιτς κιθάρα /Σπυρος Χ’’κωνσταντινου μαντολίνο μπάντζο / Χρήστος Παππάς φαγκότο /Γιάννης Μαρίνος Τρομπέτα /

Edi Spaapen κρουστά /Γιάννης Πειραλής video / Chickenworks κινούμενα σχέδια / Χρήστος Χαρμπίλας ηχοληψία.

Οι σταθμοί της περοδείας

4-7 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
5-7 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
6-7 ΞΑΝΘΗ
7-7 ΛΑΜΙΑ
28-7 ΖΑΧΑΡΩ
29-7 ΝΕΜΕΑ
6-8 ΧΟΡΤΟ
7-8 ΠΤΕΛΑΙΟΣ
8-8 ΣΚΙΑΘΟΣ
2-9 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
3-9 ΧΑΝΙΑ
4-9 ΜΥΡΣΙΝΗ
6-9 ΡΕΘΥΜΝΟ
8-9 ΒΟΛΟΣ
9-9 ΛΑΡΙΣΑ
10 ΛΑΖΑΡΙΣΤΕΣ