Αρχική InfoSchool Λύκειο Αύξηση εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αύξηση εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αύξηση της τάξης του 10% στον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για φέτος αναμένεται να ανακοινώσει, ίσως και σήμερα, το υπουργείο Παιδείας.

Περίπου 45.000 θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισακτέοι στα Πανεπιστήμια και περίπου 30.000 οι εισακτέοι στα ΤΕΙ (από όλες τις κατηγορίες, αλλά χωρίς στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές κλπ).

Η αύξηση εισακτέων αναμένεται κυρίως στα ΤΕΙ, λιγότερο στα Πανεπιστήμια και ελάχιστη στις σχολές υψηλής ζήτησης. Στην πλειονότητά τους οι νέες θέσεις θα προέρχονται από την επιστροφή στα Μηχανογραφικά Δελτία των 14 (από τα 24) Τμημάτων ΤΕΙ της περιφέρειας, τα οποία πέρυσι είχαν αποκλειστεί από την εισαγωγή νέων σπουδαστών λόγω χαμηλής ζήτησης και αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο λουκέτου. Επιπλέον, επανέρχεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο και η Σχολή Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που πέρυσι "σφράγισε" το υπουργείο λόγω καταγγελιών για κρούσματα οικογενειοκρατίας στη διοίκησή της σχολής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.