Αρχική Νέα «Α....εσύ πάλι»

«Α....εσύ πάλι»

little-girl-face

Το περιστατικό μάς το περιγράφουν όπως το βίωσαν οι άνθρωποι από το Χαμόγελο του Παιδιού και είναι πραγματικά οδυνηρό. Τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος γι' αυτές τις ψυχούλες; Γιατί δεν χρειάζονται μόνο φροντίδα από το Νοσοκομείο, είναι πολύ περισσότερα τα πράγματα που χρειάζονται.

"Πρωτοσυναντήσαμε τη Λ. , έπειτα από κλήση που λάβαμε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά σε Κίνδυνο S.O.S. 1056» από Αξιωματικό Υπηρεσίας Αστυνομικού Τμήματος της Αθήνας.

«Περιπολία του Τμήματος εντόπισε την ανήλικη να περιπλανιέται στην ευρύτερη περιοχή, συνοδευόμενη από ενήλικο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Μεταφέρθηκαν στο Τμήμα και έπειτα από ταυτοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι ο ενήλικας ήταν ο πατέρας του κοριτσιού», όπως ενημερωθήκαμε από τον αστυνομικό. Η επικοινωνία με την οικογένεια προκειμένου να ληφθούν χρήσιμες πληροφορίες ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η μικρή Λ. ήταν μόλις 2,5 ετών και ο πατέρας της αλλοδαπής καταγωγής και δε γνώριζε την ελληνική γλώσσα. Στη κατοχή του υπήρχε πρόσφατο έγγραφο από Νοσοκομείο Παίδων, σύμφωνα με το οποίο η ανήλικη έπασχε από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και έπρεπε να λαμβάνει προσεκτική φροντίδα για την αντιμετώπισή της.

Από πληροφορίες που δόθηκαν από υπάλληλο της πρεσβείας της χώρας καταγωγής της οικογένειας, προέκυψε ότι η Λ. και οι γονείς της προσήλθαν στην Ελλάδα προ 6 μηνών από χώρα της Ευρώπης και φιλοξενήθηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα σε κοινωνικό ξενώνα οικογενειών λόγω προβλημάτων διαβίωσης. Ωστόσο, η μητέρα αποποιούμενη το ρόλο της,  αναχώρησε για τη χώρα καταγωγής της, αφήνοντας πίσω σύζυγο και κόρη.

Κατόπιν εντολής εισαγγελέα ανηλίκων, Ψυχολόγος μας μετέβη άμεσα στο Τμήμα  προκειμένου να παραλάβει την Λ. και να φροντίσει για την ασφαλή μεταφορά και εισαγωγή της σε εφημερεύον  Νοσοκομείο Παίδων. Ο αποχωρισμός του παιδιού από τον πατέρα ήταν δύσκολος. Η Λ. ήταν φοβισμένη και αρνητική στο να την πλησιάσει κάποιος. Εν τέλει πατέρας και κόρη συνεργάστηκαν με την ψυχολόγο και το παιδί έμεινε στον προστατευμένο χώρο του Νοσοκομείου για 3 μέρες. Δίπλα της βρίσκονταν εθελοντές του Χαμόγελου, οι οποίοι της παρείχαν φροντίδα και δημιουργική απασχόληση.

Παραδόθηκε στον πατέρα της, έπειτα από απόφαση του Εισαγγελέα.

Οκτώ μήνες μετά, η ιστορία της Λ. επαναλήφθηκε: βρέθηκε ξανά με τον πατέρα της σε Τμήμα Ασφαλείας κεντρικής περιοχής των Αθηνών, καθώς ο πατέρας συνελήφθη επ΄αυτοφώρω: αυτή τη φορά για κλοπή οινοπνευματωδών ποτών.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια της Λ. Και η συνέχεια.... με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: Ψυχολόγος μας μετέβη στο Τμήμα και έπειτα από εισαγγελική εντολή  αποχώρησε με τη μικρούλα με προορισμό το Νοσοκομείο. Η διαφορά είναι ότι η Λ. δε φοβήθηκε καθόλου αυτή τη φορά να μας ακολουθήσει και να μας εμπιστευτεί, χαρίζοντάς μας την καλή της διάθεση και τη φράση «Α....εσύ πάλι», δείχνοντας με επιμονή το διακριτικό/σήμα του Χαμόγελου με το δαχτυλάκι της.

Ωστόσο, όσο ιδιαίτερη κι αν είναι η σχέση οικειότητας και εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκε με τη Λ., δίνοντας μας κουράγιο για τη συνέχεια, δεν παύει να μας προβληματίζει, όπως συμβαίνει και με όλα τα παιδιά των οικογενειών που συναντούμε περισσότερες από 1 φορές υπό ανάλογες συνθήκες. Τι φταίει και συναντιόμαστε ξανά; Αφού δεν μπορεί να τη φροντίσει ο πατέρας της ή η μητέρα της, δεν πρέπει να φροντίσει γι΄αυτήν κάποιος με ευθύνη, που να τη νοιάζεται και να την προστατεύει?

Σήμερα βρίσκεται σε προστατευμένο χώρο και δεσμευόμαστε  να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να είναι η τελευταία «περιπέτεια» της μικρής μας φίλης."


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.