Αρχική InfoMommy Συμβουλές Βάλε στη διατροφή σου υγιεινά λίπη

Βάλε στη διατροφή σου υγιεινά λίπη

Οι έρευνες είναι καθηλωτικές. Οι Έλληνες δεν τρώμε αρκετά Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, η διατροφή μας γίνεται όλο και λιγότερο μεσογειακή, ενώ καταναλώνουμε περισσότερα Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό.
Μάλιστα, μεγάλη κινεζική έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και λιγότερα Ωμέγα-3 είχαν σχεδόν τις διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου συγκριτικά με τις γυναίκες που είχαν μεγαλύτερη κατανάλωση των Ωμέγα-3. Για να έχεις τη σωστή αναλογία αυτών των λιπαρών οξέων απόφυγε τα συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία περιέχουν υψηλές ποσότητες των Ωμέγα-6 και προτίμησε τρόφιμα πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα όπως το μοσχάρι βιολογικής εκτροφής, βιολογικό γάλα, χόρτα και λιπαρά ψάρια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.