Αρχική InfoMommy Νέα Βίαιη άμβλωση σε επτά μηνών έγκυο στην Κίνα

Βίαιη άμβλωση σε επτά μηνών έγκυο στην Κίνα

Η 23χρονη μητέρα από την κινεζική επαρχία Σανσί εξαναγκάστηκε από τις τοπικές υπηρεσίες σε άμβλωση ενώ ήταν επτά μηνών έγκυος! Αιτία ήταν η αδυναμία της να πληρώσει το πρόστιμο των 40.000 γιουάν (4.880 ευρώ) που επιβάλλεται σε όσες γυναίκες δεν σέβονται την πολιτική του ενός παιδιού. Η φωτογραφία της εγκύου με το ματωμένο έμβρυο δίπλα της δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο - σημειώνεται ότι το περιεχόμενο είναι ιδιαίτερα σκληρό - ξεσηκώνοντας την οργή πολιτών και οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Εθνική Επιτροπή Οικογενειακού Προγραμματισμού της Κίνας δηλώνει ότι θα εξετάσει τη γνησιότητα της φωτογραφίας και της καταγγελίας, δεσμευόμενη ότι εάν όντως έλαβε χώρα το περιστατικό θα τιμωρηθούν οι τοπικές υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού.

Βάσει της καταγγελίας, η Φενγκ Τζιαμέι από την επαρχία Σανσί οδηγήθηκε διά της βίας στο νοσοκομείο, όπου της χορηγήθηκε ένεση για να θανατωθεί το έμβρυο στις 2 Ιουνίου. Φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τη μητέρα και το νεκρό παιδί στο κρεβάτι του νοσοκομείου αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μία εβδομάδα αργότερα.

Ο σύζυγος της Φενγκ δήλωσε στην εφημερίδα Global Times ότι πέντε άνδρες χορήγησαν διά της βίας την ένεση στην 23χρονη, δένοντάς της τα μάτια και αναγκάζοντάς να υπογράψει ότι συναινεί στην άμβλωση.

Οι τοπικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι η άμβλωση διενεργήθηκε βάσει νόμου με τη συναίνεση της εγκύου, γεγονός που διαψεύδει η οικογένειά της.

Χρήστες του Διαδικτύου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, συγκρίνοντας τους υπεύθυνους της αναγκαστικής άμβλωσης με τους ναζί.

Η πολιτική του ενός παιδιού ισχύει από τη δεκαετία του 1970 στην Κίνα και στο πλαίσιό της οι αναγκαστικές αμβλώσεις είναι πολύ συνηθισμένες. Οι Κινέζοι που ζουν στις πόλεις μπορούν να αποκτούν μόνο ένα παιδί και αυτοί που ζουν στις αγροτικές περιοχές δύο εφόσον το πρώτο είναι κορίτσι.

ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.