Αρχική InfoSchool Δημοτικό "Βιβλία σε ρόδες" στην Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων! (13/12)

"Βιβλία σε ρόδες" στην Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων! (13/12)

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας σε παιδιά του Δημοτικού εγκαινιάζεται την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων (οδός Δομοκού 2, έναντι Σταθμού Λαρίσης). Το πρόγραμμα "Βιβλία σε ρόδες", φέρνει μια μικρή θεματική "βιβλιοθήκη" μέσα στην τάξη, σε έναν σάκο με ρόδες, ώστε να μεταφέρεται εύκολα. Η προσέγγιση αυτή προϋποθέτει τη δυνατότητα πρόσβασης των παιδιών στην πηγή: τα βιβλία.
Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα, όχι μόνο να ξεφυλλίσουν, να μελετήσουν, να διαβάσουν ή να ακούσουν τα βιβλία στο σχολείο, αλλά και να δανειστούν κάποια από αυτά στο σπίτι τους. Έτσι μπορούν να τα εξερευνήσουν, να τα διαβάσουν ολόκληρα, αλλά και να χαράξουν την προσωπική τους πορεία αναζήτησης, καθώς το ένα βιβλίο τους ανοίγει την όρεξη να διαβάσουν το άλλο.
Τα 25 περίπου ολοκαίνουργα βιβλία του κάθε σάκου, είναι χωρισμένα σε θεματικές ενότητες, όπως "H πόλη μου η Αθήνα", "Ζώα", "Δέντρα και δάση" και καλύπτουν τρία επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Αθηναίων, με στόχο να επεκταθεί τόσο σε περισσότερα σχολεία της Αθήνας όσο και σε σχολεία άλλων Δήμων, που θα ενδιαφερθούν να το πραγματοποιήσουν.
Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α΄Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, την πολιτιστική εταιρεία Πύρνα και την υπεύθυνη του ηλεκτρονικού περιοδικού bookbook.gr.
Χορηγός του προγράμματος είναι η μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία Πύρνα.

Πληροφορίες:

Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων 210 88.46.009,
Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο 210 36.31.355,
Πύρνα 210 62.30.913.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.