Αρχική InfoMommy Νέα Βιβλίο: Η ψυχολογία του παιδιού

Βιβλίο: Η ψυχολογία του παιδιού

Τα παιδιά και η παιδική ηλικία βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις κοινωνίες μας. Οι λόγοι αυτής της ενθουσιώδους ενασχόλησης είναι πολλοί, και κάνουν την ψυχολογία του παιδιού μια γνώση της μόδας, που επεκτείνεται διαρκώς.
Μέσα σε 98 σελίδες, με σκίτσα και κείμενα, βιβλιογραφικές παραπομπές και γλωσσάρι, το βιβλίο αυτό επιλέγει να δείξει το παιδί όπως συγκροτείται έμπρακτα στη σχέση του με τους άλλους, αδιαχώριστο από τις πολλαπλές μορφές του κοινωνικού δεσμού στον οποίο είναι υποχρεωμένο να εμπλακεί. Η ψυχολογία του παιδιού ανακαλύπτει το παιδί στην αυθεντικότητά του, με τους δικούς του τρόπους έκφρασης, ως διαφορετικό από τον ενήλικο που καλείται να γίνει.
Να μερικά από τα κεφάλαια του βιβλίου: Το παιδί στον κοινωνικό δεσμό, Η κατασκευή του εαυτού, Μορφές νοημοσύνης και τεχνογνωσίας, Το παιδί και οι θεσμοί, Οι συμβολικές συμπεριφορές. Οι δυο συγγραφείς είναι καθηγήτριες Ψυχολογίας, μέλη του ερευνητικού εργαστηρίου «Προσωποποίηση και κοινωνικές αλλαγές» του Πανεπιστημίου Toulouse II.


Συγγραφέας
: Colette Laterrasse - Ania Beaumatin
Μετάφραση: Γιώργος Καράμπελος
Εκδόσεις Νόβολι
Σελ. 98
Τιμή: 8.52 €


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.