Αρχική InfoMommy Νέα Βιβλιοπαρουσίαση: "Ανέκδοτες επιστολές της βασίλισσας Αμαλίας στον πατέρα της" στο Λύκειο Ελληνίδων (17/1)

Βιβλιοπαρουσίαση: "Ανέκδοτες επιστολές της βασίλισσας Αμαλίας στον πατέρα της" στο Λύκειο Ελληνίδων (17/1)

Το Λύκειο των Ελληνίδων και οι Εκδόσεις της Εστίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των Βάνα και Μίχαελ Μπούσε: "Ανέκδοτες επιστολές της βασίλισσας Αμαλίας στον πατέρα της, 1836-1853, Α΄ και Β΄ τόμοι" την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, στις 5:30 το απόγευμα, στο Λύκειο των Ελληνίδων.
Tην εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Αποδήμου Ελληνισμού του Λ.τ.Ε.

Ομιλήτριες:

Ελένη Τσαλδάρη
Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων, Έφορος του Τμήματος Αποδήμου Ελληνισμού

Κατερίνα Δασκαλάκη
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Λυκείου των Ελληνίδων

Βάνα Μπούσε
Φιλόλογος

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Στο βιβλίο αυτό δημοσιεύονται για πρώτη φορά οι επιστολές που έστειλε η βασίλισσα Aμαλία στον πατέρα της από την Eλλάδα. Αποτελούν μοναδική ιστορική πηγή, και συγχρόνως γοητευτικό ανάγνωσμα που διαθέτει όλες τις χάρες του χρονικού. Eίναι γραμμένες από μια νέα γυναίκα, δεκαοκτώ χρόνων στην πρώτη, τριάντα τεσσάρων χρόνων στην τελευταία επιστολή· η βασίλισσα Αμαλία βρισκόταν στην καρδιά της εξουσίας όταν αλληλογραφούσε εμπιστευτικά με τον πατέρα της, που ήταν και ο ίδιος ηγεμόνας.
Στο δίτομο αυτό έργο αναλύονται τα γεγονότα που συγκλόνισαν την εποχή, η 3η Σεπτεμβρίου, τα Mουσουρικά, τα Παρκερικά, καθώς και οι ευρωπαϊκές επαναστάσεις του 1848, που άλλαξαν το πρόσωπο της Eυρώπης. Περιγράφονται διεξοδικά το κτήριο της σημερινής Bουλής στην πρώτη του μορφή ως βασιλικού ανακτόρου, άλλα σημαντικά κτίσματα της Aθήνας, καθώς και η δημιουργία του σημερινού Eθνικού Kήπου. Συναρπαστικές είναι και οι ενθουσιώδεις περιγραφές της ελληνικής φύσης και των περιοχών της τότε ελληνικής επικράτειας.Η μεταγραφή και η μετάφραση του κειμένου έγιναν από το χειρόγραφο, το οποίο φυλάσσεται στο αρχείο του Oλδεμβούργου. Τη μετάφραση συνοδεύουν πολυάριθμες σημειώσεις που συμπληρώνουν και αποσαφηνίζουν το κείμενο. Έχει προταχθεί εισαγωγή, η οποία σκιαγραφεί τη ζωή του Όθωνα και της Aμαλίας, εντάσσοντάς την στην ιστορία της εποχής.

μετάφραση: Βάνα Μπουσέ, Μιχαέλ Μπουσέ
επιμέλεια: Βάνα Μπουσέ, Μιχαέλ Μπουσέ
εκδόσεις:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Σελίδες:908
ISBN 978-960-05-1506-0
Τιμή € 62,00

Λύκειο Ελληνίδων,
Δημοκρίτου 14, Αθήνα
210 3611 042


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.