Αρχική InfoMommy Νέα Βιομηχανική περιοχή αποκλειστικά για γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Βιομηχανική περιοχή αποκλειστικά για γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Υποτίθεται ότι στόχος της δημιουργίας ενός βιομηχανικού γκέτο αποκλειστικά για εργαζόμενες γυναίκες είναι να ανεξαρτοποιηθούν περισσότερες γυναίκες οικονομικά. Όμως στην πραγματικότητα το ουσιαστικό κέρδος θα έχει ο μοναρχικός Οίκος των Σαούντ και οι βιομηχανίες που θα δουν την παραγωγικότητα να αυξάνεται. Κι όλο αυτό φυσικά δεν θα ήταν καθόλου αρνητικό αν συνοδευόταν κι από μια σειρά άλλου είδους κοινωνικές απελευθερώσεις για τις γυναίκες. Ο διαχωρισμός των δύο φύλων συνεχίζει να είναι αυστηρός αφού στο βιομηχανικό γκέτο θα εργάζονται μόνο γυναίκες θα τηρούνται οι αυστηρές «παραδόσεις» που επικρατούν στο Βασίλειο. Ο χώρος θα είναι άλλωστε ειδικά διαμορφωμένος ώστε "οι γυναίκες που θα εργάζονται εκεί να βρίσκονται σε περιβάλλον και συνθήκες εργασίας που συνάδουν με την ιδιωτική ζωή των γυναικών όπως αυτή προβλέπεται από τις απαιτήσεις και τους ιερούς κανόνες του Ισλάμ". Η βιομηχανική πόλη θα κατασκευαστεί στην πόλη Χοφούφ της Σαουδικής Αραβίας και αναμένεται να είναι έτοιμο του χρόνου.

Κάποια βήματα για τη μελλοντική «χαλάρωση» του αυστηρού διαχωρισμού των φύλων που ισχύει στη χώρα έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Βασιλιάς Αμπντουλάχ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι από το 2015 οι γυναίκες θα ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές καθώς και για την εκλογή της συμβουλευτικής Συνέλευσης. Τον περασμένο Ιανουάριο το καθεστώς επέτρεψε στις γυναίκες να εργάζονται σε καταστήματα καλλυντικών και γυναικείων εσωρούχων, όπου μέχρι πρότινος εργάζονταν μόνο άνδρες.

Τον τελευταίο καιρό, στην υπερσυντηρητική κοινωνία της Σαουδικής Αραβίας, ο αριθμός των εργασιακών χώρων όπου εργάζονται ταυτόχρονα και άνδρες και γυναίκες υπάλληλοι έχει αυξηθεί, αλλά παραμένει ακόμη μικρός. Το 65% των εργαζόμενων γυναικών επιθυμούν μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία, όπως δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.