Βοηθήστε τα πουλιά της γειτονιάς σας

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά σε περιόδους παγετού, τα πουλιά χρειάζονται πλούσια τροφή που θα τους δώσει ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές καιρικές συνθήκες.

Αυτές λοιπόν τις μέρες -και όχι μόνο- που το κρύο είναι τσουχτερό μπορείτε να βοηθήσετε τα πουλιά της γειτονιάς σας τοποθετώντας ταΐστρες με τροφές πλούσιες σε λιπαρά όπως ηλιόσπορους, φυστίκια, καρύδια, κ.ά. Ακόμα μπορείτε να τοποθετήσετε ταΐστρες διαφόρων ειδών και με διαφορετικά είδη τροφής, ώστε να προσελκύσετε περισσότερα είδη πουλιών.

Δημιουργήστε επιτραπέζιες ταΐστρες για να προσελκύσετε Κοκκινολαίμηδες, Κοτσύφια, σουσουράδες, κ.ά. πουλιά και κρεμαστές ταΐστρες για παπαδίτσες, Σπίνους, Καρδερίνες, Σπουργίτια, κ.ά.

Και μη ξεχνάτε ότι ένα δοχείο με καθαρό νερό είναι πάντα απαραίτητο!


Χειμερινό μενού για φτερωτούς επισκέπτες

Ηλιόσποροι: Θρεπτική τροφή για πολλά σποροφάγα είδη πουλιών. Προτιμήστε μικρό μέγεθος. Πρέπει να είναι πάντα ανάλατοι και άψητοι.
Ξηροί τροφή (φιστίκια, καρύδια): Ιδιαίτερα θρεπτική τροφή που την προτιμούν πολλά είδη πουλιών. Πρέπει να είναι ανάλατοι και άψητοι. Αν δεν τοποθετηθούν σε ειδικές ταΐστρες θα πρέπει να θρυμματιστούν.
Σιτάρι, κριθάρι, βρώμη: Τα προτιμούν όλα τα σποροφάγα είδη όπως οι Δεκαοχτούρες, οι παπαδίτσες, τα Σπουργίτια, οι Σπίνοι και οι Καρδερίνες.
Λιναρόσποροι: Τους προτιμούν αρκετά είδη πουλιών.
Κανναβούρι: Άριστη τροφή για πολλά είδη πουλιών
Φρούτα (μήλα, αχλάδια, κ.ά.): Τα εκτιμάνε ιδιαίτερα οι Κοκκινολαίμηδες.