Βοηθήστε το μωρό σας να αναπτύξει τις σωματικές του δεξιότητες

th

Τα μωρά είναι πανέξυπνα πλάσματα. Και μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κάθε γονιός αυτό, εφόσον τους αφιερώσει αρκετό χρόνο και ασχοληθεί μαζί τους.

Για το λόγο αυτό θα σας παρουσιάσουμε κάποια παιχνίδια-ασκήσεις που θα κάνετε μαζί με το μωράκι σας για να το δείτε να μεγαλώνει αναπτύσσοντας τις σωματικές του δεξιότητες, σύμφωνα με την Jackie Silberg, ειδική σε θέματα ανάπτυξης του παιδιού.

Χρησιμοποιήστε απαλούς ήχους

Βρείτε κάποια παιχνίδια που κάνουν απαλό ήχο, όταν τα κινείτε. Πηγαίνετε κοντά στο μωρό σας και κουνήστε ή κινείστε το παιχνίδι έτσι ώστε να κάνει απαλό ήχο.

Ο ήχος θα τραβήξει την προσοχή του μωρού σας στο παιχνίδι και ίσως απλώσει τα χέρια του για να πιάσει το αντικείμενο. Αν του βάλετε το παιχνίδι μέσα στην παλάμη, μπορεί να το σφίξει.

Παιχνίδια με την μπάλα

Καθίστε μπροστά από μία μεγάλη φουσκωτή μπάλα. Κρατώντας καλά το μωρό σας, ξαπλώστε το μπρούμυτα πάνω στην μπάλα -με το προσωπάκι του προς εσάς- ώστε να μπορέσει να ανασηκώσει το κεφάλι και το στήθος.

Εξακολουθώντας να το κρατάτε καλά, κυλήστε αργά την μπάλα μπρος και πίσω για μερικά εκατοστά. Μπορείτε να εμπλουτίσετε την εμπειρία του μωρού σας, κάνοντας αστείους ήχους.

Η κίνηση της μπάλας θα χαλαρώσει το μωρό σας, που του αρέσει να σας κοιτάει στο πρόσωπο ενώ κάνετε αστείους ήχους.