Βράβευση μαθητών στην εκδήλωση «Παπαδιαμάντης – Ελύτης – Γκάτσος – Τσίρκας: εκατό χρόνια μετά!!!» (2/12)

Οι μαθητές 12 σχολείων από όλη την Ελλάδα, που διακρίθηκαν στη δημιουργία πρωτότυπων έργων (βίντεο, μπλογκ και αφίσα) στο πλαίσιο του προγράμματος «Παπαδιαμάντης – Ελύτης – Γκάτσος – Τσίρκας: εκατό χρόνια μετά!!!» που διοργανώθηκαν πέρσι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας βραβεύτηκαν, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο, παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου.
Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπασκόζος, Διευθυντής του περιοδικού «Διαβάζω» και σχολιαστής ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.

Η Υπουργός κ. Διαμαντοπούλου, στην ομιλία της, τόνισε ότι:

Η «συγκολλητική ουσία» μιας κοινωνίας και ενός έθνους είναι η πνευματική δημιουργία. Αυτό ενώνει μέσα στους αιώνες διαφορετικές γενιές, ανθρώπους και καταστάσεις, δημιουργώντας ενιαία χαρακτηριστικά.
Πίσω από όλες αυτές τις προσπάθειες υπάρχουν εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί, που βλέπουν το έργο τους αποκλειστικά ως αποστολή. Εκπαιδευτικοί, που σε όλες τις εποχές και σε όλες τις χώρες αλλάζουν τις κοινωνίες, γιατί μπορούν να εμπνεύσουν και να δώσουν στα παιδιά τη δυνατότητα να δημιουργήσουν.
Μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή, δώσατε το «αποτύπωμα» της δικής σας γενιάς. Είναι το αποτύπωμα μιας γενιάς που «πατάει» στο παρελθόν για να δημιουργήσει το μέλλον της.

Το πρόγραμμα «Παπαδιαμάντης – Ελύτης – Γκάτσος – Τσίρκας: εκατό χρόνια μετά!!!», που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2011, συνδέει τον Πολιτισμό με το Νέο Σχολείο, αναδεικνύοντας τον καινοτόμο και δημιουργικό τρόπο δράσης του. Τα καινοτόμα έργα των παιδιών αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή σημαντικών προσωπικοτήτων της Τέχνης και του Πολιτισμού, ενώ τρία έργα – ένα από κάθε κατηγορία – διακρίθηκαν από διαδικτυακή αξιολόγηση της σχολικής κοινότητας.