Αρχική Νέα Βρέθηκε άγνωστο παραμύθι του Χανς Κριστιάν Άντερσεν

Βρέθηκε άγνωστο παραμύθι του Χανς Κριστιάν Άντερσεν

Ένας αληθινός θησαυρός βρέθηκε στα Εθνικά Αρχεία της Δανίας, κοντά στο σπίτι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ένα άγνωστο πρωτόλειο παραμύθι του μεγάλου παραμυθά, το «The Tallow candle». Πρόκειται για μια σύντομη ιστορία για ένα κερί φτιαγμένο από ζωικό λίπος που μένει ρυπαρό και παραμελημένο, μέχρι να αναγνωριστεί και να αναφλεγεί η εσωτερική του ομορφιά.

Το χειρόγραφο έχει και αφιέρωση γραμμένη με μελάνι: «Στην κυρία Μπάνκεφλοντ, από τον αφοσιωμένο της ΧΚ Άντερσεν». Η κυρία Μπάνκεφλοντ λέγεται ότι ήταν μια χήρα, οικογενειακή φίλη, την οποία επισκέπτονταν ως παιδί ο Άντερσεν για να δανειστεί και να διαβάσει βιβλία.

Οι ειδικοί τοποθετούν την ημερομηνία συγγραφής γύρω στο 1820, όταν ο Άντερσεν ήταν 18 ετών. Το στιλ της γραφής είναι απλοϊκό και δεν συγκρίνεται με τα μετέπειτα ώριμα έργα του. Μάλιστα πιστεύουν ότι πρόκειται για αντίγραφο του πρωτότυπου χειρόγραφου που έχει χαθεί.
Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γεννήθηκε το 1805 στο Οντένσε και ήταν γιος ενός παπουτσή και μιας πλύστρας. Αρχικά ασχολήθηκε με την ποίηση ενώ το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 1835.
Πριν το θάνατό του το 1875, ο Άντερσεν έγραψε δεκάδες παραμύθια που έχουν μεταφραστεί έκτοτε σε περισσότερες από 100 γλώσσες.
Από τα πιο γνωστά του έργα, είναι «Το ασχημόπαπο», «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», «Η Μικρή Γοργόνα», «Η βασίλισσα του χιονιού», «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.