Βραβείο νεότητας Καρλομάγνος 2011

Ανοικτή είναι ακόμη η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας «Καρλομάγνος». Απευθύνεται σε νέους που εφαρμόζουν ή σχεδιάζουν προγράμματα ή δράσεις συνεργασίας ανάμεσα σε νέους ευρωπαίους τα οποία προάγουν την κατανόηση μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών και θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2011. Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων λήγει στις 23 Ιανουαρίου 2011.
Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας «Καρλομάγνος» διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν. Απονέμεται σε προγράμματα ή δράσεις που πραγματοποιούνται από νέους 16 έως 30 ετών. Τα προγράμματα ή δράσεις θα πρέπει να χρησιμεύουν ως πρότυπα για τους νέους που ζουν στην Ευρώπη και να αποτελούν χειροπιαστά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα, όπως είναι οι δράσεις που αφορούν ανταλλαγές νέων, πολυεθνική συμμετοχή σε καλλιτεχνικές ή διαδικτυακές δραστηριότητες, συνεργασίες σε δράσεις με ευρωπαϊκή πολιτική διάσταση κ.λπ.

Πέρα από την ηθική επιβράβευση, στα τρία προγράμματα ή δράσεις που θα βραβευθούν θα απονεμηθεί το χρηματικό έπαθλο των € 5.000, € 3.000, και € 2.000 αντίστοιχα. Οι νικητές προσκαλούνται επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα βραβεία στις τρεις καλύτερες δράσεις θα απονεμηθούν από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος του Διεθνούς Βραβείου «Καρλομάγνος» του Άαχεν.

Από κάθε κράτος μέλος επιλέγεται ένας υποψήφιος. Οι εκπρόσωποι των 27 εθνικών σχεδίων θα προσκληθούν στην τελετή απονομής των Βραβείων που θα γίνει στο Άαχεν της Γερμανίας στις 31 Μαΐου 2011.

Έντυπα αιτήσεων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Βραβείου http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/el/introduction.html

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε: Ιωάννης Κοκκάλας: Τηλ. 00302103278911 ioannis.coccalas@europarl.europa.eu

Άγγελος Καπετανίδης Τηλ. 00302103278911 angelos.kapetanidis@europarl.europa.eu
Πηγή: diorismos