Αρχική InfoMommy Νέα Βραδιά θεάτρου: Φύλλα της

Βραδιά θεάτρου: Φύλλα της

Τι λέτε για θέατρο; Εμείς «ψηφίζουμε» ναι με μια πραγματικά ατμοσφαιρική παράσταση σε ένα από τα πιο όμορφα νέα θέατρα εκτός κέντρου, στο πέτρινο Επί Κολωνώ. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στο black box του θεάτρου Επί Κολωνώ, μια γυναίκα κάνει τον απολογισμό της. Απολογισμό επιθυμιών, σχέσεων και χωρισμών. Μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας, θα μπορούσε να ζει ανάμεσά μας, να είναι μία από εμάς, αλλά ίσως και όχι...

Η Λίλα Καφαντάρη μετά από χρόνια, επιστρέφει στο θέατρο με ένα μονόλογο δυνατών συγκινήσεων. Μια επιστροφή τολμηρή, βαθιά εσωτερική και υπαρξιακή. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης οδηγεί την Λίλα Καφαντάρη σε αυτό το ταξίδι δημιουργώντας μια παράσταση που βασικά συστατικά της είναι ο ηθοποιός και το κείμενο. Με λίγα λόγια, δημιουργεί μια παράσταση αμιγώς θεατρική.

Το έργο: Ο μονόλογος Φύλλα της είναι έργο του Ανδρέα Φλουράκη, ενός συγγραφέα βραβευμένου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το «Φύλλα της» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας με πρωταγωνίστρια τη Λυδία Φωτοπούλου. Η παράσταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και το έργο συζητήθηκε αρκετά. Σήμερα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης δίνει τη δική του ερμηνεία στο έργο του Ανδρέα Φλουράκη με μια παράσταση ατμοσφαιρική, ευρηματική, μεστή και ανθρώπινη.

Η παράσταση: Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της παράστασης του Κ. Αρβανιτάκη αγγίζει το θεατή. Σχεδιασμένη για ένα μικρό θεατρικό χώρο όπως το black box του Επί Κολωνώ που επιτρέπει την εγγύτητα ηθοποιού και θεατών, η παράσταση «Φύλλα της» καταφέρνει να μεταφέρει το θεατή κυριολεκτικά μέσα στον κόσμο της πρωταγωνίστριας. Η ερμηνεία της Λίλας Καφαντάρη είναι «σε απόσταση αναπνοής» από τους θεατές, άμεση, δίνει σάρκα και οστά σε μια γυναίκα που ισορροπεί μεταξύ ζωής και εγκατάλειψης με αυθορμητισμό, νεανικότητα και μια ιδιάζουσα, ενστικτώδη σοφία.

Με στιγμές ανάλαφρες αλλά και κάποιες άλλες πιο δραματικές, με ευρηματικές σκηνοθετικές προτάσεις και άμεση υποκριτική ερμηνεία, η παράσταση «Φύλλα της» του Κ. Αρβανιτάκη με τη Λίλα Καφαντάρη μεταφέρει το θεατή σε μια δυνατή ατμόσφαιρα, σε ένα ανθρώπινο, ειλικρινές ταξίδι εσωτερικότητας και συναισθημάτων.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Ερμηνεία: Λίλα Καφαντάρη
Σκηνικά: Γιώργος Χατζηνικολάου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Τζιάλλα

Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο 21.00 και Κυριακή 19.00
& Παρασκευή μεταμεσονύκτια 24:00
Τελευταία παράσταση: Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010
Διάρκεια: 60’
Χώρος: Σκηνή Black Box θεάτρου Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορµαν 94, Κολωνός
Τιμή εισιτηρίου: 15€ κανονικό, 10€ φοιτητικό


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.