Βρεφικά βιολογικά ρούχα από μπαμπού για ζεστά και όμορφα μωρά!

Το ηλεκτρονικό κατάστημα http://www.jojobebe.com προτείνει προϊόντα από φυσικά υγιεινά υλικά όπως το βιολογικό βαμβάκι και το φυσικό μπαμπού.
Ο στόχος τους είναι να προσφέρουν άνετα και υγιεινά βρεφικά ρούχα που είναι φιλικά στο ευαίσθητο δέρμα των βρεφών και νηπίων ηλικίας 0-2 ετών ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν οι επιλογές τους να είναι πολύ προσιτές οικονομικά.

Γιατί μπαμπού;

Είναι υπέρ-μαλακό. Από το μπαμπού παράγονται ιδιαίτερα μαλακά υφάσματα με αίσθηση μεταξένιου κασμίρ.

Είναι βιολογικό. Το φυσικό βιολογικό μπαμπού καλλιεργείται χωρίς φυτοφάρμακα ή λιπάσματα, σε αντίθεση με το συμβατικό βαμβάκι το οποίο χρησιμοποιεί το 25% του συνόλου των φυτοφαρμάκων παγκοσμίως σε μόλις 10% της γεωργικής γης. Τα καλάμια μπαμπού είναι βιολογικά και τα νήματα μπαμπού πιστοποιημένα.

Είναι αειφόρο. Το αειφόρο μπαμπού Moso είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά στον κόσμο, που μεγαλώνουν μέχρι και ένα μέτρο τη μέρα. Το μπαμπού είναι είδος χόρτου, έτσι μόλις κοπεί αναγεννάται γρήγορα χωρίς την ανάγκη για επαναφύτευση (με τον ίδιο τρόπο όπως το γκαζόν στον κήπο σας). Αναπτύσσεται πολύ πυκνά και έτσι η απόδοση ανά στρέμμα είναι εξαιρετική σε σύγκριση με το βαμβάκι.

Είναι οικολογικό. Ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του μπαμπού είναι ότι απορροφά 35% περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από αντίστοιχες συστοιχίες δέντρων. Περισσότερο μπαμπού θα βοηθούσε στη μειώση της παγκόσμιας άνοδου στάθμης του διοξειδίου του άνθρακα και στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Είναι απορροφητικό. Το μπαμπού απορροφά έως και 60% περισσότερο νερό από το βαμβάκι. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για πετσέτες και μπουρνούζια.

Αναπνέει. Η πορώδης φύση των ινών μπαμπού το καθιστά εξαιρετικά άνετο πάνω στο δέρμα.

Είναι θερμορυθμιστικό. Κρατά το μωρό ζεστό στο δροσερό καιρό.

Είναι υποαλλεργικό. Οι βιολογικές και φυσικές ιδιότητες του μπαμπού το καθιστούν μη ερεθιστικό, και επομένως τέλειο για χρήση σε ρούχα κατάλληλα για το ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα των μωρών.