Αρχική InfoDad Βροχή μετεωριτών στη Ρωσία σήμερα το πρωί

Βροχή μετεωριτών στη Ρωσία σήμερα το πρωί

930 μίλια ανατολικά της Μόσχας, στην περιοχή Τσελιάμπινσκ, στα Ουράλια, οι κάτοικοι έγιναν θεατές μιας πρωτοφανούς βροχής από μετεωρίτες το πρωί της Παρασκευής. Η πτώση τους προκάλεσε βίαιες εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια, ενώ σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών τουλάχιστον 400 άτομα τραυματίστηκαν.

«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών. Ενας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσελιάμπινσκ. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Ιρίνα Ρόσιους. Ωστόσο, δεν υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων για το τι συνέβη ακριβώς, καθώς έτερος εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε στο Ιντερφαξ ότι επρόκειτο για έναν μετεωρίτη.

Το ρωσικό RT υποστηρίζει, επικαλούμενο ανώνυμη στρατιωτική πηγή, ότι ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του -αναφορά που δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ορισμένοι τραυματίες σε σχολείο του Τσελιάμπινσκ ενώ κάτοικοι της περιοχής κάνουν αναφέρουν ότι ένιωσαν το έδαφος να τρέμει, είδαν τζάμια να σπάνε ενώ πανικός δημιουργήθηκε και από τους συναγερμούς των αυτοκινήτων που χτυπούσαν ακατάπαυστα κατα τη διάρκεια της πτώσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.