Αρχική Νέα Βόλτα στην Πλάκα και επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Βόλτα στην Πλάκα και επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια μέρα στο κέντρο της πόλης είναι μια περίφημη ιδέα. Όχι, μη δυσανασχετείτε, τώρα η κίνηση στους δρόμους είναι σαφώς μικρότερη  και με την ευκαιρία της ήρεμης πόλης, εμείς έχουμε να σας προτείνουμε μια πολύ ωραία βόλτα. Πάμε λοιπόν στην πιο παλιά γειτονιά της πόλης, την Πλάκα και ξεκινάμε την περιήγηση.

Οι μικροί της δρόμοι με τα παλιά αρχοντικά, τα ιστορικά της κτίρια, τα εστιατόρια τις καφετέριες και τα μαγαζιά με τα σουβενίρ δίνουν τη δική τους υπέροχη νότα στην περιοχή. Αδριανού, Μοναστηράκι, Ακρόπολη είναι το τρίγωνο που περικλείει και τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Η Πλάκα είναι η καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Εδώ θα δείτε το παλιό Πανεπιστήμιο που κτίστηκε από τον Καποδίστρια, στην οδό Θόλου. Παρακάτω οι Αέρηδες και στην άλλη πλευρά της Αδριανού το μνημείο του Λυσικράτη.

Στάση για Φαγητό
Στην πλατεία της Πλάκας επί της Κυδαθηναίων θα συναντήσετε τα περισσότερα φαγάδικα και καφετέριες. Σημειώστε το Βυζαντινό για φαγητό και το Σχολαρχείο  για ούζο. Επίσης, οι Διόσκουροι πίσω από τη στοά του Αττάλου. Στο Μοναστηράκι όσοι προτιμάτε το σουβλάκι, θα βρείτε καλά σουβλατζίδικα στην Ηφαίστου ακριβώς δίπλα στη πλατεία Αβησσυνίας.

Επίσκεψη στο Μουσείο
Ο καινούργιος σταθμός του Μετρό έχει έξοδο ακριβώς έξω από το νέο μουσείο της Ακρόπολης.
Εδώ, αυτή την περίοδο, θα έχουμε την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας για ένα πρόσωπο που συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της ιστορίας της αρχαίας Αθήνας, τον Περικλή.

Εως τις 31 Ιανουαρίου 2011, θα παρουσιάζεται η έκθεση με τίτλο «Περικλής Ξανθίππου» -μία ειδική θεματική έκθεση με λίγα αλλά σημαντικά αρχαιολογικά, επιγραφικά, νομισματικά και ιστορικά τεκμήρια που καταδεικνύουν την πολιτική του Περικλή.

Στην έκθεση παρουσιάζονται οι ανατρεπτικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν για την εφαρμογή της πρώτης δημοκρατίας, η στοχευμένη εσωτερική και εξωτερική πολιτική, ο έλεγχος της διαχείρισης των δημοσίων πιστώσεων για τον Παρθενώνα και το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς.
Info
 Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα. Τηλ.: 210 9000900
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή: 8.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ. Δευτέρα: Κλειστά. Ώρα τελευταίας εισόδου: 7.30 μ.μ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.