Αρχική Νέα Βόλτα στη γιορτινή πλατεία Συντάγματος

Βόλτα στη γιορτινή πλατεία Συντάγματος

Σήμερα, Κυριακή, πάρτε τα παιδιά για μια βόλτα στην Πλατεία Συντάγματος, στο κένρο της πόλης μας για να δείτε το φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό. Διαφορετικός από άλλες χρονιές σίγουρα, αλλά τόσο χαρούμενος και αληθινός, φτιαγμένος από τα χεράκια των μικρών μαθητών, που την Παρασκευή πήγαν στην πλατεία με τα σχολεία τους ή τους γονείς τους και κρέμασαν στα κλαράκια των δέντρων τα χειροποίητα στολίδια τους από ανακυκλώσιμα υλικά. Περίπου 2.000 ζωγραφισμένα τσίγκινα κουτάκια από γάλα εβαπορέ βρίσκονται κρεμασμένα στις νεραντζιές τις πλατείας Συνάγματος. Φέτος, οι οικονομικές συγκυρίες δεν επέτρεψαν στο Δήμο Αθηναίων να στολίσει δέντρο με εντυπωσιακά και ακριβά στολίδια, και προτίμησε να στραφεί στους μαθητές της πόλης και τη φαντασία τους.

Κάπως έτσι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός απέκτησε εναλλακτικό, οικολογικό και εκπαιδευτικό χρώμα. Και ίσως τελικά αποδειχθεί ωραιότερος και χρησιμότερος.

Μαθητές από 35 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του δήμου της Αθήνας κλήθηκαν να αναλάβουν δράση. «Αλλα παιδιά εμπνεύστηκαν από τα Χριστούγεννα, άλλα από την πολυπολιτισμική ταυτότητα των ανθρώπων που περνούν από την πλατεία Συντάγματος και κάποια απλά ανέδειξαν την καλλιτεχνική τους φλέβα», λέει η κυρία Κατερίνα Στεφοπούλου δασκάλα της Δ' τάξης του δημοτικού στην Σχολή Χιλλ.

«Το ότι οι φετινές εκδηλώσεις είναι οικονομικότερες (σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων το συνολικό κόστος όλων των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων δεν θα ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ) δεν σημαίνει ότι δεν θα εορταστούν φέτος τα Χριστούγεννα στην πόλη. Ίσα ίσα από τη στιγμή που υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που εργάζονται εθελοντικά συνήθως υπάρχει και μεγαλύτερο κέφι», λέει η κυρία Πατούνη.

Για τον κ. Κώστα Πανούση, εκπαιδευτικό στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της οδού Σκουφά, «παρά το ότι γίνεται και για οικονομικούς λόγους η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει την αξία ότι προσπάθεια να μας κάνει να ξεπεράσουμε τα καταναλωτικά πρότυπα που ίσχυαν. Τα προηγούμενα χρόνια κοιτάζαμε ποιος θα φτιάξει το πιο ψηλό δέντρο».

Ποιες εκδηλώσεις που θα δούμε στην Αθήνα:

* Οι «Μουσικές του Κόσμου» (16-18/12, πλατεία Κλαυθμώνος)

* Η «Μαγική Πλατεία των Παιδιών» (17-31/12, πλατεία Συντάγματος)

* Οι «Μέρες Παντομίμας - Νύχτες Μαγείας» (19-21/12, πλατεία Συντάγματος και πλατεία Κοτζιά)

* Οι «Πιο Μικρές Μέρες» (20-21/12, «Τεχνόπολις», Ζάππειο και Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών)

* Το «Jazzy Christmas» (22-24/12, πλατεία Κλαυθμώνος)

* Το «Φεστιβάλ Χορωδιών» (23/12, πλατεία Κοτζιά)

* Το φεστιβάλ juggling στη «Γειτονιά των Παιχνιδιών» (27-29/12, πλατεία Συντάγματος και Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ)»

* Η «Νέα Μουσική Σκηνή» (27-29/12, πλατεία Κλαυθμώνος)

* Το «Φεστιβάλ Κλασικής Ορχήστρας» (28-31/12, πλατεία Κοτζιά)
Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η υποδοχή του νέου χρόνου θα γίνει στην πλατεία Κοτζιά, με πολλή μουσική.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.