Πόσες φορές δεν έχετε νιώσει μια ακατανίκητη επιθυμία για γλυκό, πόσες φορές τα παιδιά δεν σας περιτριγυρίζουν ζητώντας σας κατιτίς γλυκό. Ε, λοιπόν σας προτείνω το πιο αγνό γλυκό που υπάρχει, σας προτείνω μια γαλατόπιτα που γίνεται στο λεπτό, έχει βελούδινη όψη, απίστευτη γεύση και το πιο σημαντικό έχει τις πιο γλυκές θύμησες από τα παιδικά μου χρόνια. Περιμένω σχόλια και εντυπώσεις. Καλή επιτυχία!
Συστατικά
1 1/2 λίτρο γάλα
400 γρ. ζάχαρη καστανή
200 γρ. σιμιγδάλι
ελάχιστο αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
4 αυγά (βιολογικής γεωργίας)
κανέλα
150 γρ. βούτυρο (βιολογικής προέλευσης)
Οδηγίες
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Προσθέτουμε και το βούτυρο μέσα στη κρέμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε τη γαλατόπιτα για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180 C. Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα πασπαλίζοντας τη με κανέλα και λίγο ζάχαρη καστανή.
Διατροφική αξία
Το γάλα είναι πλούσιο σε πρωτείνες υψηλής βιολογικής σημασίας, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α, βιταμίνη Δ, και περιέχει σημαντικές ποσότητες ανόργανων αλάτων, όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος που αποτελούν δομικά υλικά για το σκελετό.