Γαύρος σαγανάκι

Τα ψάρια, εκτός από την εξαιρετική γεύση που δίνουν στο φαγητό μας, είναι πολύτιμος σύμμαχος του ανοσοποιητικού μας συστήματος, διότι περιέχουν το αντιοξειδωτικό σελήνιο, το οποίο βοηθάει το κυκλοφορικό και συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Παράλληλα, περιέχουν ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν παρόμοιο ρόλο και συνδράμουν στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Σας προτείνουμε να φτιάξετε γαύρο σαγανάκι!

Yλικά:

1 κιλό γαύρος
2 κουταλάκια σκόνη μουστάρδας
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Ρίγανη
Μαϊντανό
1 πιπεριά
χυμός ενός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε τον γαύρο. Σ’ ένα τηγάνι ρίχνετε ένα ποτήρι νερό, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την πιπεριά, και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Εν συνεχεία, προσθέτετε τον γαύρο και όλα αυτά τα σκεπάζετε μ’ ένα καπάκι. Τα αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτετε το λάδι και τον χυμό λεμονιού.