Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Γελάτε… είναι μεταδοτικό

Γελάτε… είναι μεταδοτικό

Θέλετε να απαλλαγείτε από τα καθημερινά σας άγχη, να μάθετε να αντιμετωπίζετε τη ζωή σας με χαλαρό πνεύμα και αισιόδοξη διάθεση, να καταφέρνετε να αντιστρέφετε τους όρους όταν όλοι γύρω σας είναι κατηφείς, κι όλα αυτά… μόνο γελώντας; Μπείτε στο κλαμπ του γέλιου.

Η Γιόγκα του Γέλιου (Laughter Yoga) είναι μία καινούργια, πρωτοποριακή τεχνική, προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση. Η συνταγή είναι απλή. Συνδυάζει απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι, και πάνω απ’ όλα παιδική διάθεση και το αποτέλεσμα είναι γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά! Με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η διάθεση και η υγεία σας και θα αυξηθεί η ευεξία σας.

Τι συμβαίνει όταν γελάτε
Όπως λέει η λαϊκή σοφία: “Tο γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο!” Αυτό έρχονται να το υποστηρίξουν και έρευνες της σύγχρονης επιστήμης.
Tο γέλιο, στη Γιόγκα του Γέλιου χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται μια διασκεδαστική μορφή άσκησης, που γρήγορα θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλά. Αν θέλετε να γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα σας, ενώ εσείς γελάτε ανέμελα, διαβάστε παρακάτω. Τις στιγμές εκείνες, το σώμα γεμίζει με οξυγόνο, καθαρίζει σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς, γυμνάζει τους πνεύμονες και τους κοιλιακούς μυς. Όταν γελάμε, το σώμα μας απελευθερώνει ένα κοκτέιλ ορμονών και χημικών ουσιών που έχουν θετική και θεραπευτική επίδραση στα συναισθήματά μας. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η υγεία μας, η διάθεσή μας ενώ αυξάνεται η ευεξία μας!

Πώς γίνεται μια συνεδρία
Εδώ θα γελάσετε, θέλετε δεν θέλετε. Σε ένα πρόγραμμα Γιόγκας του Γέλιου οι ασκήσεις γέλιου με τις αναπνοές, τα ρυθμικά χειροκροτήματα και το τραγούδι, είναι τα συστατικά στοιχεία. Ξεκινώντας δειλά δειλά στην αρχή, γρήγορα θα δείτε τον εαυτό σας να απελευθερώνεται, να αποβάλλει τις τοξίνες και να βιώνει μια αίσθηση απεραντοσύνης. Ότι είναι τεράστιος, καθαρός, δυνατός.

Το γέλιο σας Εργαλείο Ζωής
Στη Γιόγκα του Γέλιου, το γέλιο γίνεται εργαλείο. Δεν αφήνεται να σχετιστεί με το συναίσθημα, καθώς τότε υπάρχει κίνδυνος να περιμένετε να γελάσετε και αυτό να μη γίνετε ποτέ. Το αντιμετωπίζετε λοιπόν στην αρχή ψυχρά, παθητικά και έπειτα, όταν φτάνετε στο σημείο να γελάτε αβίαστα μέσα στην ομάδα σας, το συναίσθημα φυσικά και δεν μένει αμέτοχο. Γεμίζει η ψυχή χαρά, νιώθει ευφορία και όλο αυτό μεταφράζεται έπειτα με γνώμονα το συναίσθημα. Επειδή, ξεκινώντας δεν στηρίζεται καθόλου στο μυαλό, η Γιόγκα του Γέλιου μας βοηθάει να απομακρυνόμαστε με ευκολία από τους φόβους, τη λύπη, τις ανησυχίες, τα όρια που θέτουμε στον εαυτό μας κ.λπ. Σαν αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να είμαστε χαρούμενοι, να έχουμε αίσθηση του χιούμορ ή έστω και λόγο να γελάσουμε. Η Γιόγκα του Γέλιου βασίζεται στη φιλοσοφία «προσποιούμαι την ευτυχία». Ξεκινάς να γελάς προσποιητά και διατηρώντας οπτική επαφή με τα μέλη της ομάδας και φυσικά την παιδική σου διάθεση σύντομα το ψεύτικο γέλιο γίνεται πραγματικό και ρέει σαν ποτάμι!

Γελάμε μαζί
Όταν οι άνθρωποι γελούν όλοι μαζί σε μια ομάδα, εκπέμπονται μεγατόνοι θετικής ενέργειας από όλους, η οποία πηγάζει από θετικές σκέψεις, αισθήματα και συναισθήματα. Το στρες, τα αρνητικά συναισθήματα και οι αρνητικές σκέψεις εξουδετερώνονται κυριολεκτικά. Ο στόχος της Γιόγκα του Γέλιου είναι να συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους σε επίπεδο καρδιάς, χωρίς καμία απολύτως διάκριση (φύλου, χρώματος, κοινωνικής τάξης κ.λπ.). Αυτό είναι και το νόημα της λέξης γιόγκα: «Ένωση»!

Τι θα χρειαστείτε
Δεν χρειάζεται να έχετε κανείς καλή φυσική κατάσταση ή αίσθηση του χιούμορ για να συμμετέχετε σε άσκηση της Γιόγκα του Γέλιου. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση για γέλιο και άνετα ρούχα!

Πού θα γελάσετε
* Στο yogaliving. Δημιουργήθηκε από τον Κωνσταντίνο Χαραντινιώτη με σκοπό να σας φέρει σε επαφή με τον κόσμο της Yoga και της Ayurveda. Διοργανώνει workshops Γιόγκα του Γέλιου.
Επικοινωνία: info@yogaliving.gr ή στα τηλέφωνα (+30) 6937000707 και (+30) 697 323 0335 και
(+30) 698 698 9378

* Η Ελένη Σκρέκου και η Βασιλική Σκρέκου έχουν ένα club Γέλιου στην Αίγινα. Διοργανώνουν συχνά σεμινάρια στην Αθήνα και αλλού. Τηλ. επικοινωνίας 693 47 85 499 & 6977 12 11 66, info@joyfulpanet.org


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.