Έχει γενέθλια; Γιορτάστε τα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Τα γενέθλια στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» είναι η ιδανική πρόταση για τους γονείς που θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά τους μια ανεπανάληπτη εμπειρία, την ιδιαίτερη αυτή μέρα του χρόνου! Με πολύ παιχνίδι, μουσική και χορό, πρωτότυπες δραστηριότητες και εικονική πραγματικότητα, οι μικροί μας φίλοι οργανώνουν στους σύγχρονους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» μοναδικά πάρτυ, που μένουν αξέχαστα στους ίδιους και στην παρέα τους!

Τα γενέθλια σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το εξειδικευμένο τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του ΙΜΕ και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως και 12 ετών. Με μια ποικιλία έξυπνων δραστηριοτήτων, που ξεσηκώνουν… πνεύμα και σώμα, τα παιδικά γενέθλια διαμορφώνονται με βάση τις επιθυμίες και τις δυνατότητες των παιδιών στα οποία απευθύνονται. 
Σκοπός τους είναι η εναλλακτική χρήση ενός σύγχρονου πολιτιστικού χώρου με προγράμματα που έχουν στόχο την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, την ομαδικότητα και τη δράση των παιδιών που συμμετέχουν.

Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» πραγματοποιούνται τα ακόλουθα προγράμματα γενεθλίων. Επιλέξτε τί ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας παιδί και οργανώστε το δικό σας πάρτυ!

1. «Τα παιδία παίζει»
Ένα πρόγραμμα που επαναφέρει τις γειτονιές και το παιχνίδι, στο Κτήριο 1 του «Ελληνικού Κόσμου». Τα παιδιά γνωρίζουν παιχνίδια, από την αρχαιότητα έως σήμερα ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια προβολή Εικονικής Πραγματικότητας της επιλογής τους, στην Κιβωτό.

2. «Μύθοι με θεούς και ημίθεους»
Ιστορίες και παραμύθια για τους Θεούς του Ολύμπου, κουκλοθέατρο, προβολή Εικονικής Πραγματικότητας και άλλα παιχνίδια, συνθέτουν ένα πρόγραμμα που ξετρελλαίνει τα παιδιά.

3. «Παίζουμε με μουσική και χορό»
Πάρτυ χωρίς μουσική και χορό δε γίνεται… Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εστιάζει σε μουσικοχορευτικά παιχνίδια, κι όποιος αντέξει… Συνοδεύεται επίσης από προβολή Εικονικής Πραγματικότητας.

4. «Παίζοντας με τους μύθους του Αισώπου»
Ο λύκος, η αλεπού, το λιοντάρι, ο λαγός… και όχι μόνο, θα είναι μερικοί ακόμη καλεσμένοι στη γιορτή μας! Ο παραμυθάς Αίσωπος έδωσε στα ζώα ψυχή και λαλιά και δημιούργησε προφορική παράδοση για να μας διδάξει και να μας ψυχαγωγήσει!
Η αφήγηση των μύθων, η εικονική πραγματικότητα και οι διασκεδαστικές κατασκευές θα ξετρελάνουν τα παιδιά.

5. «Παίδες εν δράσει»
Γιορτάζουμε τα γενέθλια μέσα από ολυμπιακά αθλήματα, συμμετέχοντας (εικονικά και πραγματικά) σε αγωνίσματα του χθες και του σήμερα. Θα δοκιμαστούν οι σωματικές μας ικανότητες, αλλά κυρίως οι αντοχές μας στο γέλιο.

6. «Γη, νερό, αέρας – παιχνιδίσματα με τα στοιχεία της φύσης!»
Τρία από τα στοιχεία της φύσης συναντιούνται και «εκτοξεύουν» τη διάθεσή μας για γιορτή, παιχνίδια και πειράματα. Η εικονική πραγματικότητα συνοδεύει και αυτό το πρόγραμμα.

Μετά το παιχνίδι, το ταξίδι στο χώρο και το χρόνο με οδηγό την τεχνολογία, το χορό, τη μουσική και τα παραμύθια, τα παιδιά καταλήγουν σε ένα πλούσιο τραπέζι με λιχουδιές, για να πάρουν τις δυνάμεις που χρειάζονται ώστε… να συνεχίσουν το πάρτυ!

Τα προγράμματα, οι προβολές Εικονικής Πραγματικότητας, το μενού και φυσικά οι τιμές είναι ευέλικτα για να ικανοποιούν μικρούς και μεγάλους και να ταιριάζουν στο στυλ και τη θεματολογία κάθε πάρτυ.

Πληροφορίες: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος 177 78, Τηλ. Κρατήσεων: 212 254 0685 και  http://birthdays.hellenic-cosmos.gr