Γεννήθηκε πούμα μετά από 22 χρόνια στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου

Η Missoula που είναι μόλις δυο μηνών πούμα. Είναι το πρώτο μωρό πούμα που γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο Tierpark Friedrichsfelde του Βερολίνου μετά από
22 χρόνια. Οι φωτογραφίες του κάνουν όπως είναι αναμενόμενο τον γύρο του ίντερνετ και λαμβάνουν άπειρα likes και θαυμαστικά. Ο πληθυσμός τους μειώνεται αλλά η κατάστασή του στη φύση θεωρείται ελάχιστης ανησυχίας.Αντίθετα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αναγνωρίσει επίσημα την εξαφάνιση του πούμα της ανατολικής Βορείου Αμερικής, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες πολλών βιολόγων ότι το αιλουροειδές εξοντώθηκε από τον άνθρωπο πριν από σχεδόν έναν αιώνα.


Αντιγράφουμε από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια:

Το πούμα (Puma concolor) ή αλλιώς κούγκαρ, πάνθηρας ή λιοντάρι της Αμερικής, είναι αιλουροειδές θηλαστικό που ζει σ’ όλη την Αμερική από το δυτικό Καναδά μέχρι τα βόρεια της Παταγωνίας. Μπορεί να ζήσει άνετα στα βουνά, στους βάλτους, στις σαβάνες και στα δάση ακόμα και σε υψόμετρο 4.000 μ. Το μεγαλύτερο μήκος ζώου που έχει καταγραφεί είναι 3 μέτρα από τα οποία το ένα η ουρά, και βάρος 120 κιλά. Το χρώμα της κοντής, πυκνής γούνας ποικίλλει σημαντικά από κιτρινωπό καφέ σε κόκκινο ή και σκουρότερο το χειμώνα. Ο λαιμός, το στήθος και η κοιλιά είναι άσπρα. Ζει μοναχική ζωή και διακρίνεται για τη δύναμη του. Μπορεί να κάνει άλματα 6 μ. και περισσότερο.Φτάνει περίπου τα 80 km/h.

Το πούμα μουγκρίζει με φρικιαστικό τρόπο. Για το κυνήγι προτιμά τα ελάφια χωρίς να απορίπτει και άλλη ποικιλία φαγητού, όπως σαλιγκάρια, σκαντζόχοιρους και σπάνια άλκες και βουβάλια. Επιτίθεται καμμιά φορά και σε κατοικίδια ζώα όπως πρόβατα, κατσίκια, άλογα και βοοειδή, γι’ αυτό και έχει εξολοθρευθεί από πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να έχει ελαττωθεί σοβαρά. Γεννά 2 ως 6 μικρά σε βράχους ή σε πυκνή λόχμη, μετά από εγκυμοσύνη 90 ως 96 ημερών. Μετά από 9 ως 10 εβδομάδες η μητέρα παίρνει τα μικρά στο κυνήγι, και γίνονται πραγματικά ανεξάρτητα μετά από 2 χρόνια. Η διάρκεια ζωής του ελεύθερου ζώου είναι περίπου 18 χρόνια.