Γιαουρτομακαρονάδα με μυζήθρα και τηγανητά κρεμμύδια

Η θερμοκρασία έχει πάρει την ανιούσα και η ζέστη γίνεται αφόρητη. Η γιαουρτομακαρονάδα με μυζήθρα και τηγανητά κρεμμύδια είναι ενα ελαφρύ καλοκαιρινό δροσιστικό πιάτο που θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια λόγω των υδατανθράκων που έχει. Μια εύκολη συνταγή για τη νοικοκυρά που δεν θέλει να «υποφέρει» από την ζέστη της κουζίνας σε συνδυασμό με τον καύσωνα.

Υλικά:

5 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο χοντρα μακαρόνια
250 γραμμ. γιαούρτι σακούλας
μυζήθρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να τηγανιστούν ανακατεύοντας. Μόλις πάρουν πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα χοντρά μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε το γιαούρτι σακούλας και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το πιάτο με πιπέρι και τριμμένη μυζήθρα.