Αρχική Quiz Γιατί αισθανόμαστε πείνα ή δείψα;

Γιατί αισθανόμαστε πείνα ή δείψα;

 Απάντηση

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια μηχανή, σαν το αυτοκίνητο, που χρειάζεται καθημερινά ενέργεια για να εκτελεί τις πολύπλοκες εργασίες του.

Ο εγκέφαλος μάς ειδοποιεί όταν ο οργανισμός χρειάζεται ανεφοδιασμό προκαλώντας μας το αίσθημα της πείνας ή της δίψας. Με τη δίψα ο οργανισμός δείχνει ότι έχει χάσει υγρά και πρέπει επειγόντως να τα αναπληρώσει. Η πείνα ρυθμίζεται από ειδικούς βιολογικούς παράγοντες: συγκεκριμένα όργανα, όπως το στόμα, το στομάχι, το συκώτι και άλλα στέλνουν μηνύματα στον εγκέφαλο ενημερώνοντάς τον για το αν χρειαζόμαστε τροφή ή όχι. Η πείνα όμως επηρεάζεται πολλές φορές και από εξωτερικούς παράγοντες: η θέα ενός παγωτού ή του αγαπημένου σου φαγητού μπορεί να σου ενεργοποιήσει το αίσθημα της πείνας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.