Αρχική InfoSchool Δημοτικό Γιατί να μάθω γερμανικά;

Γιατί να μάθω γερμανικά;

Οι Γερμανοί και η Γερμανία τον τελευταίο χρόνο βρίσκονται στο επίκεντρο των ελληνικών συζητήσεων. Οι περισσότεροι Έλληνες μάλιστα, θα λέγαμε, ότι το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά προκατειλημμένοι απέναντι στη βορειοευρωπαϊκή χώρα και τους κατοίκους της, κάτι όμως που δεν πρέπει να έχει επιπτώσεις στην επιλογή της ξένης γλώσσας που θα διδαχτούν τα παιδιά στα σχολεία, γιατί τα γερμανικά αποτελούν μια πολύ "δυνατή" ευρωπαϊκή γλώσσα επικοινωνίας και φυσικά αξιόλογο εφόδιο για τους σπουδαστές.

100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι(ες) έχουν τη γερμανική, ως μητρική γλώσσα.
Επομένως, υπάρχουν 100 εκατομμύρια λόγοι να μάθετε Γερμανικά. Εμείς σας παρουσιάζουμε 5 από αυτούς:

1. Όποιος γνωρίζει Γερμανικά, είναι καλύτερα πληροφορημένος!
Η γερμανική είναι η περισσότερο ομιλούμενη μητρική γλώσσα στην Ε.Ε , περισσότερο και από την αγγλική, γαλλική ή την ισπανική.
Και μέσα από το διαδίκτυο έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 270.000 γερμανόφωνες ιστοσελίδες. Οι γερμανόφωνες μηχανές αναζήτησης σάς διευκολύνουν να έχετε πρόσβαση σε όλους τους τομείς της γνώσης.

2. Οι σπουδές στη Γερμανία αξίζουν τον κόπο!
Η Γερμανία έχει πάνω από 340 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και πανεπιστήμια. Αυτό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσφορές σπουδών στην Ευρώπη. Πολλά από τα γερμανόφωνα πανεπιστήμια βρίσκονται πολύ ψηλά στην εκτίμηση της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας.
Αρκετά γερμανόφωνα πανεπιστήμια είναι συνδεδεμένα με ελληνικά πανεπιστήμια μέσα από τα προγράμματα Erasmus. Κάθε χρόνο η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία χορηγεί υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα.
Προϋπόθεση για επιτυχημένες σπουδές και στις τρεις γερμανόφωνες χώρες είναι η καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας. Επίσης οι σπουδές στη Γερμανία είναι πιο οικονομικές από ό,τι σε άλλες χώρες του κόσμου.

3. Τα Γερμανικά αυξάνουν τις ευκαιρίες για ανεύρεση εργασίας!
Όποιος εκτός από Αγγλικά μιλάει και Γερμανικά, έχει περισσότερες ευκαιρίες στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Πολλές γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πολλές ξένες εταιρείες στη Γερμανία καθώς και ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν στενές οικονομικές σχέσεις με τις γερμανόφωνες χώρες, αναζητούν συνεργάτες που ξέρουν Γερμανικά.

4. Όποιος μιλάει τη γλώσσα των εμπορικών εταίρων βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση!
Οι τρεις γερμανόφωνες χώρες αποτελούν μέσα στην Ευρώπη, το μεγαλύτερο γλωσσικά ομογενή οικονομικό χώρο.
Η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Πάνω από 180 γερμανικές επιχειρήσεις με 19.000 θέσεις εργασίας δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

5. Τα Γερμανικά μας ενώνουν!

Το 40% όλων των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα είναι γερμανοί ή αυστριακοί. Επομένως, η γνώση της γερμανικής γλώσσας είναι σχεδόν υποχρεωτική για όσους Έλληνες απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού.
Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Γερμανία. Όποιος μιλάει και καταλαβαίνει Γερμανικά, γνωρίζει τους Γερμανούς και μπορεί να μάθει και να καταλάβει καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό τους.
ΠΗΓΗ: www.griechenland.diplo.de


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.