Αρχική Quiz Γιατί οι Ινδιάνοι φοράνε φτερά αετού;

Γιατί οι Ινδιάνοι φοράνε φτερά αετού;

indians_of_to_day_Wallpaper_JxHy

Απάντηση

Ο αετός είναι ένα πουλί-σύμβολο για όλες τις φυλές των Ινδιάνων της Αμερικής λόγω της μεγαλοπρέπειας και της δύναμής του. Κάθε Ινδιάνος που είχε στην κατοχή του φτερά αετού ένιωθε μεγάλη τιμή και τα επιδείκνυε με υπερηφάνεια. Άλλωστε τα φτερά ήταν συνήθως το βραβείο που κατακτούσαν έπειτα από κάποιο κατόρθωμα ή το απαραίτητο συμπλήρωμα της επίσημης ενδυμασίας σε συναντήσεις με άλλες φυλές.

Στους Ινδιάνους άρεσε πολύ να φτιάχνουν και περίτεχνα χτενίσματα με πολύχρωμα φτερά. Ο τρόπος που τα τοποθετούσαν στα μαλλιά τους ήταν ανάλογος της τέχνης κάθε φυλής, παράλληλα όμως αντανακλούσε και έναν κώδικα επικοινωνίας: κάποια σχέδια σήμαιναν ότι ο κάτοχός τους ήταν χήρος ή ότι είχε νικήσει τον εχθρό.

Πηγή: "Γιατί γιαγιά;¨εκδόσεις Susaeta


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.