Αρχική Quiz Γιατί οι κότες γεννούν αυγά;

Γιατί οι κότες γεννούν αυγά;

little-red-hen-flt

Απάντηση

Ορισμένα ζώα αναπαράγονται με αυγά και γι' αυτό λέγονται ωοτόκα. Ωστόσο, ζώο είναι και η κότα, που συνήθως γεννάει ένα αυγό την ημέρα.

Τα αυγά της κότας περιβάλονται από το τσόφλι, ένα περίβλημα που προστατεύει την ανάπτυξη του μικρού οργανισμού στο εσωτερικό του. Μόλις η κότα γεννήσει, κλωσάει τα αυγά της, κάθεται δηλαδή επάνω τους και τα ζεσταίνει με τη θερμοκρασία του σώματός της. Αυτή η διαδικασία λέγεται επώαση. Έπειτα από 21 ημέρες περίπου τα μικρά κλωσόπουλα θα σπάσουν με την άκρη του ράμφους τους το κέλυφος και θα βγουν.

Το κέλυφος των αυγών μπορεί να είναι λευκό ή σε διάφορες αποχρώσεις του ανοιχτού καφέ, ενώ σπανιότερα μπορεί να είναι μπλε ή πράσινο.

Πηγή: "Γιατί, γιαγιά;" εκδόσεις Susaeta


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.