Αρχική Νέα Γιατί οι μεγάλοι συνεχώς μας συμβουλεύουν;

Γιατί οι μεγάλοι συνεχώς μας συμβουλεύουν;

Ακόμα κι αν δεν μπορούν να το εκφράσουν, τα παιδιά έχουν διαρκώς απορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των μεγαλυτέρων, γονιών, δασκάλων, άλλων συγγενών. Έτσι, μια από τις πιο κοινές απορίες τους είναι η εξής: "Γιατί οι γονείς μας δεν σταματούν να μας συμβουλεύουν;" Και είναι αλήθεια ότι τις περισσότερες φορές γίνεται δεύτερη φύση των γονιών αυτή η ακατάσχετη συμβουλολογία, η οποία πηγάζει από μια ακατανίκητη επιθυμία να είναι καλά πρώτα από όλα τα παιδιά τους, να έχουν υγεία και πρόοδο.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σας απυθύνουν αυτή την ερώτηση, μπορείτε να τους απαντήσετε: Οι γονείς σου, οι παπούδες, οι θείοι σου σου δίνουν συμβουλές επειδή νοιάζονται για σένα κια θέλουν το καλό σου.

Βέβαια, κάποιες φορές μπορεί να αισθάνεσαι ότι γίνονται κουραστικοί. Όμως σε αγαπούν πολύ και θέλουν να σε οπλίσουν με γερά εφόδια που θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις τον κόσμο γύρω σου. Γι' αυτό, μην τα παρεξηγείς! Έχε υπομονή και να είσαι σίγουρος ότι θα ωφεληθείς από τις συμβουλές τους.

Σας αφιερώνουμε και ένα χαριτωμένο ποιηματάκι που αφορά το θέμα των συμβουλών των γονιών προς τα παιδιά

"Τα χέρια πλένε πριν το φαγητό,

τη μύτη μη σκαλίζεις,

διάβαζε περισσότερο,

ποτέ σου να μη βρίζεις!"

Οθφ! Τα αυτιά σου πια βουίζουνε

από τις συμβουλές των άλλων,

σε κούρασαν πραγματικά

τα λόγια των μεγάλων.

Μα όλοι το καλό σου θέλουνε,

γι' αυτό να τους προσέχεις,

ώστε ευτυχία και προκοπή στο μέλλον σου να έχεις.

Πληροφορίες από το βιβλίο "Γιατί γιαγιά;" των εκδόσεων Susaeta


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.