Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Για τη σωτηρία τους προγράμματος Erasmus υπογράφουν 100 προσωπικότητες

Για τη σωτηρία τους προγράμματος Erasmus υπογράφουν 100 προσωπικότητες

Από το 1987 το πρόγραμμα Erasmus επέτρεψε σε περίπου 3 εκατομμύρια νέους να σπουδάσουν στο εξωτερικό και να επιμορφωθούν για να βρουν "καλύτερη δουλειά". Με το πρόγραμμα χρηματοδοτούνται υποτροφίες φοιτητών σε άλλες χώρες.

Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, άνθρωποι του πολιτισμού, του αθλητισμού και των γραμμάτων υπογραμμίζουν ότι η οικονομική κρίση πλήττει κυρίως τους νέους και ότι ένας στους πέντε νέους Ευρωπαίους είναι άνεργος. "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορούμε να έχουμε μια χαμένη γενιά", τονίζουν.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή είναι ο φιλόσοφος Μισέλ Σερ, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Γαλλίας Λιλιάν Τουράμ, ο σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο συγγραφέας Χαβιέ Μαρίας, ο Γερμανός ηθοποιός Ντάνιελ Μπριλ, ο Βρετανός σεναριογράφος Ντέιβιντ Χέιρ, η Βελγίδα τραγουδίστρια Αξελ Ρεντ και η νεαρή Λιθουανή Ρούτα Μεϊλουτίτε, ολυμπιονίκης στην κολύμβηση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από τους "27" να εγκρίνουν μια πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 8,9 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να στηριχθούν διάφορα προγράμματα, μεταξύ των οποίων και το Erasmus για το οποίο απαιτούνται λιγότερα από 100 εκατομμύρια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.