Αρχική Περιβάλλον Γιγαντιαίο χρυσόψαρο -κίνδυνος για το οικοσύστημα- αλιεύτηκε στη λίμνη Τάχο

Γιγαντιαίο χρυσόψαρο -κίνδυνος για το οικοσύστημα- αλιεύτηκε στη λίμνη Τάχο

Ένα γιγάντιο χρυσόψαρο, που φτάνει σε μήκος το μισό μέτρο αλιεύθηκε στη λίμνη Τάχο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το γιγάντιο χρυσόψαρο κατέληξε στη λίμνη από κάποιο ενυδρείο και έκτοτε πολλαπλασιάζεται σταθερά.
Όπως δήλωσε η Christine Ngai, ερευνήτρια που επισκέπτεται συχνά τη λίμνη κυνηγώντας ξενικά είδη, ο αριθμός των χρυσόψαρων είναι τόσο μεγάλος, που πλέον έχουν αρχίσει να καταστρέφουν το οικοσύστημα της λίμνης.
Σε μια προσπάθεια να προστατέψει το περιβάλλον, η ερευνήτρια επισκέπτεται συστηματικά τη λίμνη μαζί με την ομάδα της και αλιεύει τους ξένους εισβολείς. Μάλιστα με μια «ψαριά» πιάνει πάνω από 200 χρυσόψαρα.
Οι περιβαλλοντολόγοι φοβούνται ότι τα γιγάντια χρυσόψαρα ενδεχομένως θα φάνε άλλα ενδημικά είδη ή θα μεταδώσουν ιούς στα υπόλοιπα ψάρια. Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι οι ξένοι εισβολείς πιθανότητα θα αλλοιώσουν τη διαύγεια του νερού της λίμνης.

Πηγή: econews.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.