Αρχική Διάφορα Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τις εκδόσεις Πατάκη (4/6)

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τις εκδόσεις Πατάκη (4/6)

Οι Εκδόσεις Πατάκη γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, συμμετέχοντας και διοργανώνοντας, υπό την αιγίδα τουΥπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μια σειρά εκδηλώσεων βασισμένες σε περιβαλλοντικά λογοτεχνικά βιβλία. Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια μοναδική περιβαλλοντική νεραϊδοσυνάντηση στα πλαίσια μιας θεατρικής παράστασης βασισµένης στα βιβλία των εκδόσεων Πατάκη, Λίρια, η νεράιδα του νερού, Φέρια, η νεράιδα της φωτιάς,
Αλίνα, η νεράιδα του αέρα, Αµάρ, το ξωτικό της γης.
Οι συμμετέχοντες θα γιορτάσουν την παγκόσμια ημέρα που είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον, ανακαλύπτοντας τις περιπέτειές των νεράιδων
µαζί µε τους παιδαγωγούς-εµψυχωτές Γιώργο Περπινιά και Μάρα Κελίδη. Με οδηγό τις µεταµορφώσεις, τη µουσική και το χορό, θα περιπλανηθούν στα τέσσερα στοιχεία της φύσης, θα εξερευνήσουν τα δάση, τις λίµνες, τους αγρούς, τα λιβάδια και θα μάθουν πώς να εκτιµούν και να σεβόνται τη φύση.

Πού: Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδηµίας 65, Αθήνα
Πότε: Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 12:00

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν της ημέρας για το περιβάλλον συνεχίζονται στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου που φιλοξενείται εντός του The Mall Athens. To Σάββατο 4 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, η συγγραφέας Κατερίνα Σέρβη προσκαλεί τους μικρούς αναγνώστες να μάθουν τα μυστικά της ανακύκλωσης µέσα από το νέο της βιβλίο "Χτύπα ξύλο". Από κουτί του γάλακτος κρυµµένο στο ψυγείο, σελίδα τηλεοπτικού προγράµµατος στο εφηµεριδοπωλείο, χαρτί περιτυλίγµατος σε δώρο εορταστικό και τελικά εξώφυλλο σ’ ένα βιβλίο παιδικό. Ουφ! Κουράστηκα ν΄αλλάζω και... Χτύπα ξύλο ως βιβλίο για πάντα να γιορτάζω.

Πού:Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, στο The Mall Athens
Πότε:Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 στις 12:00

Στο πλαίσιο εορτασµού της Παγκόσµιας Ηµέρας Περιβάλλοντος, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν παρέα µε τo συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο σε µια ΟΙΚΟσυνάντηση γεµάτη περιπέτεια που θα παρακινήσει µικρούς και µεγάλους να αναλάβουν δράση και να αλλάξουν συνήθειες. Μικροί και μεγάλοι, θα γνωρίσουν τους ήρωες των βιβλίων ΟΙΚΟλογήµατα, µε εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Βασιλικής Νίκα και να τραγουδήσετε τα τραγούδια της σειράς σε µουσική Κώστα Θωµαΐδη.

Πού: Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΓΑΙΑ, Λεβίδου 13 & Όθωνος 100, Κηφισιά
Πότε: Κυριακή 5 Ιουνίου στις 12:00 το µεσηµέρι
Τηλ: 210 80 19 784 / 210 80 15 870
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.