Γιορτή Εθελοντισμού στο Θησείο

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009 είναι αφιερωμένο στον Εθελοντισμό. Για να κάνουμε μήνυμα ζωής την πράξη της ανιδιοτελούς προσφοράς και να δώσουμε το παράδειγμα στα παιδιά, ας περάσουμε κάποια στιγμή (η γιορτή ξεκινά στις 10.00 π.μ. και τελειώνει στις 10.00 μ.μ.), από τον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου στο Θησείο και -γιατί όχι;- ας λάβουμε μέρος στις δραστηριότητες. Το μήνυμα «Ζωής Τάση, Θησείου Στάση!» είναι ιδιαίτερα εύστοχο και μέσα από αυτό, 60 εθελοντικοί οργανισμοί μάς προσκαλούν για 8η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή αφιερωμένη στον Εθελοντισμό.

Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή προς όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ίδιους τους εθελοντικούς οργανισμούς και το έργο τους στην ανοιχτή έκθεση ενημερωτικού υλικού στον πεζόδρομο του Θησείου, που ξεκινά έξω από το σταθμό του τρένου. Ακόμα, θα παρουσιαστούν δραστηριότητες όπως θέατρο δρόμου, hip-hop, διαδραστικά παιχνίδια, παντομίμα κ.ά.

Η πραγματοποίηση της μοναδικής πλέον στο είδος της Γιορτής Εθελοντισμού δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και μια θετική αντίδραση απέναντι στα κρίσιμα οικολογικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει οι οργανισμοί «Μέριμνα Ζωής κατά της Εξάρτησης», «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS , Οργανισμός Νεολαίας & Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, AIESEC, AEGEE, AEGEE – Πειραιάς, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. και ΕΔΡΑ, ενώ μερικοί από τους φορείς που συμμετέχουν είναι η UNICEF, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια Φλόγα, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, κ.ά.