Γλυκιές προτάσεις για το κολατσιό στο σχολείο

Αν το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, το κολατσιό αποτελεί ένα σημαντικό εφόδιο για τον μικρό μαθητή που έχει ένα φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα. Εκτός από τις κλασσικές αλμυρές προτάσεις για κολατσιό, οι μικροί μας φίλοι που λατρεύουν τη ζάχαρη και τα γλυκά, μπορούν να την απολαύσουν άφοβα και στο σχολείο.

Γλυκό σάντουιτς με μπανάνα

Υλικά:

1 φρατζολάκι για σάντουιτς
1 μπανάνα μικρή
2-3 κουταλιές της σούπας μερέντα
λίγα αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση:

Ανοίξτε το φρατζολάκι και αλείψτε τις δύο φέτες με πραλίνα. Κόψτε την μπανάνα σε ροδέλες και βάλτε τες στη μία φέτα. Πασπαλίστε με αμύγδαλα φιλέ και κλείστε το σάντουιτς.

Γλυκό σάντουιτς με σοκολάτα και φράουλα

Υλικά:

1 φρατζολάκι για σάντουιτς
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας σοκολάτα ξυσμένη σε νιφάδες
4-5 φράουλες
1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ανοίξτε το φρατζολάκι και αλέιψτε και τις δύο φέτες με το βούτυρο. Απλώστε παντού πάνω από το βούτυρο τις νιφάδες σοκολάτας και πιέστε ούτως ώστε να κολλήσουν πάνω στο βούτυρο. Κόψτε τις φράουλες σε φέτες και στρώστε τις σε μια φέτα. Πασπαλίστε με μαύρη ζάχαρη και κλείστε το σάντουιτς.

Γλυκό σάντουιτς με μέλι και καρύδια

Υλικά:

1 φραντζολάκι για σάντουιτς
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
2 κουταλιές μέλι
4-5 καρύδια
λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Ανοίξτε το φραντζολάκι και αλείψτε και τις δύο φέτες με το βούτυρο. Απλώστε το μέλι πάνω το βούτυρο και αραδιάστε τα καρύδια στη μια φέτα. Πασπαλίστε με κανέλα και κλείστε το σάντουιτς.

* Περισσότερες συνταγές για το κολατσιό στο σχολείο αλλά και για κάθε είδους περίσταση μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο “Αγχολυτικές νοστιμιές στο πιάτο σας” της Σοφίας Σούλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μύρτος.