Γλυκόξινα χοιρινά παϊδάκια

Η μεσογειακή κουζίνα δεν είναι συνηθισμένη σε γλυκόξινα πιάτα και γεύσεις με έντονη οξύτητα που συνδυάζουν γλυκό και ξινό. Για το κυριακάτικο τραπέζι σας προτείνουμε γλυκόξινα χοιρινά παϊδάκια.

Υλικά:

1 1/2 κιλό χοιρινά παϊδάκια
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
60 ml χυμός λεμονιού
1 μικρή καυτερή πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας σόγια σος
4 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού γλυκιά σάλτσα τσίλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί βάζετε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, την καυτερή πιπεριά, τη σόγια σος, το μέλι, τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, το ελαιόλαδο, και το σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Ακουμπάτε μέσα στα χοιρινά παϊδάκια και τα γυρίζετε μερικές φορές, για να καλυφθούν από το μίγμα. Σκεπάζετε και βάζετε το ταψί στο ψυγείο από το προηγγηούμενο βράδυ, να μαριναριστούν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζετε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα τους και τα ακουμπάτε σε μια σιρά σε μεγάλο ταψί. Τα βάζετε στον φούρνο και τα ψήνετε χωρίς να τα σκεπάσετε για 55 λεπτά ή ώσπου να ψηθούν, αλείφοντας συχνά με τη μαρινάδα ου έχει περισσέψει, για να μείνουν ζουμερά και να μην ξεραθούν. Βγάζετε, μοιράζετε σε πιάτα και σερβίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.