Γλυκό βανίλια

Υποδεχθείτε το φθινόπωρο φτιάχνοντας ένα γλυκό που ξυπνά μνήμες από τα παιδικά χρόνια. Το γλυκό του κουταλιού βανίλια θα συντροφέψει τα φθινοπωρινά σας καλέσματα για καφέ ή τσάι, θα δώσει επιπλέον άρωμα και γεύση σε κεικ και ροφήματα, ξετρελαίνοντας μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

βανίλια σε σκόνη
5 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι χυμός λεμονιού
τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό για να βράσουν, αφαιρώντας το νερό που αφρίζει κατά τη βράση με μια τρυπητή κουτάλα. Συνεχίστε τη βράση μέχρι το γλυκό να δέσει. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και απομακρύνετε την κατασαρόλα από τη φωτιά. Αφήστε το σιρόπι μέχρι να γίνει χλιαρό και μετά το ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα με ομοιόμορφες κυκλικές κινήσεις. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το σιρόπι να πάψει να είναι διαφανές και να μετατραπεί σε μια λευκή μάζα. Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, προσθέτετε το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετείτε σε γυάλινα βαζάκια.