Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Γλώσσες, το εργαλείο της ανθρώπινης επικοινωνίας

Γλώσσες, το εργαλείο της ανθρώπινης επικοινωνίας

Η ομιλία είναι μια ικανότητα που διαφοροποιεί τους ανθρώπους από τα ζώα. Χρειάστηκαν χιλιάδες χρόνια για να αναπτυχθεί η ανθρώπινη γλώσσα, το εργαλείο που μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε πολύπλοκες ιδέες και να συζητάμε θέματα όπως η πολιτική, η φιλοσοφία και η τέχνη.

Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας πολλές διαφορετικές τεχνολογίες επικοινωνίας. Οι περισσότερες βασίζονται στις λέξεις, αλλά πολλές από αυτές χρησιμοποιούν άλλους ήχους και εικόνες.

Για να δείξουμε τα συναισθήματά μας χρησιμοποιούμε και τη γλώσσα του σώματος. Οι Ιάπωνες για παράδειγμα συχνά υποκλίνονται για να δείξουν σεβασμό.

Οι διάφορες γλώσσες γράφονται με διαφορετικά σύμβολα και γράμματα.

Οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής ή ομιλίας συχνά χρησιμοποιούν τη νοηματική γλώσσα, στην οποία με συγκεκριμένες χειρονομίες υποδηλώνουν λέξεις.

Τα παιδιά από μικρή ηλικία μαθαίνουν να διαβάζουν και να μιλούν διαφορετικές γλώσσες, διευρύνοντας έτσι τις γνώσεις τους για τον κόσμο. Τα λατινικά είναι μια "νεκρή" γλώσσα, με την έννοια ότι κανείς πλέον δεν τα μιλά στην καθημερινή του ζωή, είναι όμως η γλώσσα από την οποία προέρχονται πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες.

Παιχνίδι
Φτιάξε ένα διεθνές κολάζ γράφοντας τη λέξη "Γεια" σε όσες περισσότερες γλώσσες μπορείς βρίσκοντας πώς λέγεται σε κάθε γλώσσα με τη βοήθεια λεξικών και του internet.

Πηγή: "Όλα όσα θέλω να μάθω: Η πρώτη μου εγκυκλοπαίδεια"


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.