Γνωρίζουμε τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας (23/10)

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Οδηγοί στην κοινωνία – γνωρίζουμε το παρελθόν, δημιουργούμε το μέλλον», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, θα διοργανώσει μια μεγάλη δράση σε αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 700 παιδιών και ενηλίκων από την Αττική.
Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13:30 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και σε γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής (Σύνταγμα, Παλιά Βουλή, Ζάππειο, Βυζαντινό Μουσείο – Πνύκα – Λόφος Φιλοπάππου – χώρος του Ολυμπείου Διός, Ρωμαϊκή Αγορά).

Σκοπός της δράσης είναι να γνωρίσουν τα παιδιά αξίες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού (ελευθερία, ισονομία, δημοκρατία, δικαιοσύνη) και πτυχές της καθημερινής ζωής των παιδιών στην αρχαία Ελλάδα.Παιδιά και νέοι συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδια, θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν, να προβληματιστούν.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων διαμορφώνεται ως εξής:

* 5-7 ετών: Μαθαίνω για την καθημερινότητα στην αρχαία Ελλάδα μέσα από το παιχνίδι, τον χορό, την ποίηση.
* 7-11 ετών: Γνωρίζω αξίες της αρχαιότητας και προτείνω τα χαρακτηριστικά του ενεργού πολίτη.
* 11-14 ετών: Αναζητώ τα ίχνη της καθημερινής ζωής και των ομαδικών δραστηριοτήτων των παιδιών σε 3 διαφορετικές ιστορικές περιόδους και αφήνω το δικό μου ίχνος.
* 14-17 ετών: Εκπαιδεύομαι στην τέχνη της επικοινωνίας, της συζήτησης και της αξιολόγησης μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
Ξενοφώντος 10, Τ.Κ. 105 57 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-3236548, 210-3235794