Αρχική Νέα Γνωρίστε τα νέα πολιτιστικά προγράμματα της Έδρας για το έτος 2010-2011

Γνωρίστε τα νέα πολιτιστικά προγράμματα της Έδρας για το έτος 2010-2011

Μια σειρά από ενδιαφέροντα προγράμματα για παιδιά οργανώνονται από την Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ» στο Δήμο Ιλίου.

Α. Τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία μέσα από την τέχνη: Εργαστηριακά σεμινάρια εικαστικής δημιουργίας για παιδιά 6 – 13 ετών με δάσκαλο τον Νίκο Καναρέλη.
Κύριος σκοπός του εργαστηρίου είναι να αναπτύξει τις έμφυτες και εν δυνάμει ικανότητες και δεξιότητες των παιδιών και κατά προέκταση ολόκληρη την προσωπικότητα τους. Το εργαστήριό μας εντείνει αυτή την προσπάθεια συνολικής γνώσης καθώς πιστεύει σε ένα ομογενές πολιτισμικό πλαίσιο του κοινωνικού μας ιστού. Πιστεύουμε στην καλλιέργεια και στην ανάπτυξη του πολύ-πολιτισμικού μαθητικού υλικού που φιλοξενεί στους κόλπους του, ισότιμα. Οι εικαστικές δραστηριότητες δεν ανταγωνίζονται τα γνωστικά μαθήματα αλλά αντίθετα τα υποβοηθούν.
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΩΡΕΣ: Α’ ΤΜΗΜΑ 17.00-18.30, Β’ ΤΜΗΜΑ 18.30-20.00
Φιλοκτήτου 85, ΊΛΙΟΝ
  
Β. Yoga για παιδιά: από τη Μαρία Καραχάλιου
Ένα δημιουργικό καταφύγιο ανοιχτό για όλα τα παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, δημιουργεί η «ΕΔΡΑ» στην Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ» στο Δήμο Ιλίου. Για όλη τη διάρκεια της χρονιάς κύκλοι δωρεάν εργαστηρίων ταξιδεύουν τα παιδιά μέσα από τα μονοπάτια διαφορετικών τεχνών και εκπαιδευτικών δράσεων, με στόχο την απελευθέρωση των ικανοτήτων τους και της προσωπικής τους έκφρασης.
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ στις 19.30. Διάρκεια: 45’-60’
Φιλοκτήτου 85, ΊΛΙΟΝ
 
Γ. Διαπολιτισμικό Εργαστήρι για παιδιά και νέους
Τα εργαστήρια στοχεύουν στη γνωριμία των νέων συμμετεχόντων με στοιχεία πολιτισμού άλλων χωρών, την εκμάθηση ξένων γλωσσών και την αύξηση της ευαισθητοποίησής τους σε θέματα φυλετικής και φυλετικής διαφορετικότητας.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά και νέους Ελλήνων, σε παιδιά και νέους μεταναστών ή παιδιά άλλων εθνοτήτων γενικά. Οι νέοι θα συμμετέχουν, ανάλογα με την ηλικία τους, σε τρεις υπο-ομάδες (α) από 6 – 8 χρόνων, (β) 9 – 12 χρόνων, (γ) 12-15 χρόνων, στις ακόλουθες δραστηριότητες:
διαπολιτισμικό εργαστήρι παραμυθιού, μύθου και λαϊκής παράδοσης
διαπολιτισμικό εργαστήρι γλωσσών,
διαπολιτισμικό εργαστήρι ανταλλαγής εθίμων, παραδόσεων, γεύσεων και ήχων,
διαπολιτισμικό εργαστήρι  καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων (μουσική, θέατρο, ζωγραφική, φωτογραφία, χορός),
Παράλληλο Εργαστήρι Υποστήριξης και Συμβουλευτικής
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.00 – 20.30
Φιλοκτήτου 85, ΊΛΙΟΝ
 Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://www.edra-coop.gr/ViewShopArticles.aspx?Id=900
  
Για εγγραφές και πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Οργανωτική Υπεύθυνη των Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων, κα. Μαριτίνα Κονταράτου, τηλ.: 6942056334, email: arts.edra@gmail.com

Info
Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»
Γαστούνης και Γουμενίτσης 14, Τ.Κ.12131, Περιστέρι. Τηλ/Φαξ: 210-5913826, E-mail: mko.edra@gmail.com, Ιστοσελίδα: www.edra-coop.gr.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.