Δήλωσε συμμετοχή στο διαγωνισμό αυτοσχέδιων πτήσεων της Red Bull

Ερασιτέχνες «πιλότοι» καλούνται να κατασκευάσουν αυτοσχέδιες μηχανές, βάζοντας φτερά στη φαντασία τους. Αγνοώντας τους νόμους της βαρύτητας, θα πάρουν φόρα με τις ιπτάμενες μηχανές τους από τον ειδικά διαμορφωμένο διάδρομο απογείωσης 30 μέτρων και θα ανοίξουν τα φτερά τους με τελικό προορισμό τον ορίζοντα ή τη θάλασσα! Την Κυριακή 24 Ιουνίου, το Red Bull Flugtag, ο διαγωνισμός αυτοσχέδιων πτήσεων, επιστρέφει στην Αθήνα, στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου.

Μέχρι τις 17 Απριλίου, επίδοξοι πιλότοι με τις ομάδες τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, καλούνται να υποβάλλουν στις «Υπηρεσίες Εδάφους» του Red Bull Flugtag την αίτησή τους και ένα σχέδιο της κατασκευής τους, η οποία θα πρέπει να πετάει αποκλειστικά και μόνο χάρη σε χειροκίνητη ώθηση. Το κατασκευασμένο όχημα των συμμετεχόντων δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 200 κιλά σε βάρος και κάθε ομάδα που θα συμμετέχει στην εκδήλωση μπορεί να αποτελείται μέχρι και από τέσσερα συνολικά άτομα.

Απόσταση πτήσης, δημιουργικότητα, σκηνική παρουσία: αυτά μόνο μετράνε στην Ημέρα Πτήσης. Οποιος έχει εφευρετικό πνεύμα και αρκετό θάρρος, μπορεί να γίνει ένας από τους τολμηρούς «πιλότους» που θα πάρουν φόρα από τη ράμπα του Red Bull Flugtag, θα πετάξουν πάνω από τη θάλασσα του Φαλήρου και στη συνέχεια θα βουτήξουν θεαματικά στα νερά του.
Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής αίτησης αλλά και για κάθε απορία, στο www.redbullflugtag.gr, ή στο 210 94 90 999 και χωρίς χρέωση από σταθερό τηλέφωνο στο 800 11 RED BULL (800 11 733 28 55).