Αρχική Γωνιά του μαθητή "Δαίδαλος: Πρόγραμμα άσκησης της δημιουργικής σκέψης στο σχολείο και στην οικογένεια"

"Δαίδαλος: Πρόγραμμα άσκησης της δημιουργικής σκέψης στο σχολείο και στην οικογένεια"


Το βιβλίο "Δαίδαλος: Πρόγραμμα Καλλιέργειας της Δημιουργικής Σκέψης στο Σχολείο και στην Οικογένεια" αναφέρεται στην ικανότητα του μυαλού μας να παράγει πολλές - πολλές εναλλακτικές ιδέες για να βρίσκουμε λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα. Οι ιδέες - λύσεις, μάλιστα, αυτές να είναι νέες, πρωτόγνωρες, πρωτότυπες, ώστε να μην φθάνουμε σε αδιέξοδα. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες που καλύπτουν τα βασικά στοιχεία ενός αναλυτικού προγράμματος για την καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης παιδιών και εφήβων.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τρεις τρόπους: α) Ως
σχολικό εγχειρίδιο για συστηματική άσκηση και αγωγή της δημιουργικής σκέψης, ως χωριστού μαθήματος σε τακτή ώρα του διδακτικού προγράμματος, μέσα στο πλαίσιο του διευρυμένου ωραρίου -ολοήμερου σχολείου.

β) Ως βιβλίο αναφοράς του εκπαιδευτικού για να αντλεί εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κατάλληλες για την καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης, τις οποίες θα εντάσσει στην ύλη των διδασκόμενων σχολικών μαθημάτων.

γ) Ως εξωτερικό βοήθημα του ίδιου του παιδιού για να καλλιεργεί τη δημιουργική του σκέψη στον ελεύθερο χρόνο του, είτε μόνο του, είτε με τους φίλους του, είτε με τους γονείς του. Η έμφαση δίνεται στην εκμάθηση διαφόρων ειδικών τεχνικών με τις οποίες διευκολυνόμαστε στη δημιουργική παραγωγή ιδεών και στην εφαρμογή τους στην επίλυση πρακτικών προβλημάτων.

Το βιβλίο αφιερώνεται στο "Έτος 2009", το οποίο έχει αναγορευθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως "Έτος Δημιουργικότητας και Καινοτομίας", με την ελπίδα ότι θα συμβάλλει, ώστε η δημιουργικότητα, η πολύτροπη αυτή ανθρώπινη ικανότητα, να παύσει να είναι, και στο δικό μας το σχολείο, το "αποπαίδι της εκπαίδευσης!".

Συγγραφέας: ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ Ν., Παρασκευοπούλου, Πολυξένη Ι.
Εκδότης: Κοράλι - Γκέλμπεσης Γιώργος
Σελίδες: 111
ISBN: 9789608028524


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter