Αρχική Νέα Δείτε αύριο την ολική έκλειψη Σελήνης

Δείτε αύριο την ολική έκλειψη Σελήνης

Ολική έκλειψη της Σελήνης θα έχουμε αύριο Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, οπότε και το φεγγάρι θα αποκτήσει ένα βαθυκόκκινο χρώμα, αφού θα το καλύψει η Γη με τη σκιά της. Μην ξεχάσετε λοπόν, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα να στρέψετε το βλέμμα σας στον ουρανό και να δείτε τη Σελήνη να “ματώνει”.

Το φαινόμενο, που θα ξεκινήσει γύρω στις 1.30 μ.μ θα είναι ορατό στη χώρα μας -εφόσον φυσικά το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες- στο τελικό του στάδιο, γύρω στις 5 το απόγευμα, με την ανατολή της Σελήνης.

Το φαινόμενο θα είναι ορατό από μέρος της Ευρώπης, την Ασία, την Αυστραλία και μέρος της Βορείου Αμερικής. Πάνω από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι του πλανήτη μας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το φαινόμενο.

Ολική έκλειψη σελήνης ονομάζεται το φυσικό φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη σταματάει να δέχεται το φως του Ήλιου καθώς ανάμεσα στα δύο αυτά ουράνια σώματα παρεμβάλλεται η Γη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.