Αρχική Βιβλία "Δεν πάω πουθενά με ξένους". Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

"Δεν πάω πουθενά με ξένους". Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Το σχολείο τελείωσε. Όλοι οι συμμαθητές της Μελίνας έχουν φύγει. Μόνο εκείνη περιμένει υπομονετικά έξω στο πεζοδρόμιο. Μια κυρία περνάει από μπροστά της. "Έλα μαζί μου", της λέει. "Δεν έρχομαι, γιατί δε σας ξέρω", απαντά η Μελίνα. Κι όσο κι αν επιμείνει η κυρία, η Μελίνα θα περιμένει, όπως της είπε να κάνει η μαμά....

Η αρχή του Δημοτικού σχολείου, του Νηπιαγωγείου ή του Παιδικού Σταθμού, είναι η πρώτη φορά που το παιδί φεύγει ουσιαστικά από την οικογένεια, τη διαρκή φροντίδα και την επαγρύπνησή μας. Αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός για το παιδί σηματοδοτεί την ωρίμανσή του, προκαλεί όμως πολύ άγχος όχι μόνο στο ίδιο, αλλά και στους γονείς. Η καθημερινότητά του αλλάζει και τα ερεθίσματα πληθαίνουν και ποικίλουν. Αυτό όμως που σίγουρα δεν αλλάζει είναι η αγωνία μη τυχόν συμβεί κάτι εντός και εκτός σχολείου και ειδικά εκτός όπου τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο ελεγχόμενα. Έρχεται λοιπόν η στιγμή όπου θα πρέπει να εξηγήσουμε στο παιδί με απλό και κατανοητό τρόπο χωρίς να το τρομάξουμε, για το τι θα πρέπει να προσέχει, με ποιους να μιλά, ποιους να εμπιστεύεται και ποιους όχι. Και επειδή αυτές οι διαχωριστικές γραμμές δεν είναι πάντα εύκολο να γίνουν αντιληπτές από ένα μικρό παιδί, τι καλύτερο από ένα παραμύθι για να μεταδώσουμε με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τα μηνύματα που θέλουμε.

Το πραγματικά απολαυστικό παραμύθι της Γερμανίδας εικονογράφου και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Ντάγκμαρ Γκάισλερ είναι ένα παραμύθι που εξηγεί με έξυπνο τρόπο στα παιδιά ότι δεν πρέπει να ακολουθούν ποτέ τους ξένους αλλά να ακούνε πάντα τους γονείς τους!

Από την πώληση κάθε αντιτύπου του βιβλίου ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ, 0,50 Euro διατίθενται για την υποστήριξη του έργου του Συλλόγου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.